Politistii bucuresteni au efectuat perchezitii la taximetristi pirati care talhareau turistii straini pe aeroportul Otopeni

 

Politistii bucuresteni au efectuat marti, 24 de perchezitii în Bucuresti si alte trei judete la persoane care practica ilegal taximetria si care pacaleau si tâlhareau prin suprataxare turisti straini veniti în România.

politia romana perchezitiiTaximetristii recurgeau la amenintari si violente în cazul în care nu li se achitau cursele, au declarat pentru AGERPRES oficiali ai Politiei Capitalei. Potrivit surselor citate, taximetristii pirat acostau turistii de la sosirea pe aeroportul Otopeni, le ofereau transport si ulterior îi suprataxau.

De exemplu, o cursa de la Otopeni pâna la Intercontinental, unde strainii erau cazati, putea costa si 200 de euro, în timp ce pe un traseu Bucuresti — Brasov soferii cereau peste 250 de euro.

Perchezitiile se desfasoara în Bucuresti, Ilfov, Dâmbovita si Giurgiu, iar 24 de persoane vor fi aduse la audieri la Politia Capitalei.

Actiunea este realizata cu sprijinul Departamentului de Informatii si Protectie Interna din MAI si al Directiei de Operatiuni Speciale din IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lânga Judecatoria Sectorului 1.

Politistii bucuresteni de la investigatii criminale efectueaza cercetari în acest dosar de aproximativ o jumatate de an, fiind vorba despre o suta de persoane înselate si tâlharite de taximetristii pirati. Anchetatorii spun ca atunci când clientii nu doreau sa achite cursa suprataxata, soferii blocau usile masinilor si recurgeau la amenintari si violenta. Mai mult, plata se calcula la cursul euro, care, de cele mai multe ori, nu era cel real, invocând astfel preturi foarte mari, de ordinul sutelor de euro.

Potrivit politistilor, multi dintre soferii vizati în ancheta sunt cu antecedente penale, unii chiar au facut închisoare pentru tâlharie si înselaciune.

Totodata, oamenii legii cerceteaza si posibilitatea ca persoanele care practicau ilegal taximetria, pe cont propriu, sa lucreze în acelasi timp si la firme de taximetrie unde figurau ca angajati. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie