Mesajul transmis de Zeno Sustac, co-presedinte al Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania, pentru participantii la Conferinta „Medierea si mediul de afaceri”

 

Alin Romulus Pacurar a prezentat cuvantul lui Zeno Sustac, co-presedinte al Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania pe care il prezentam integral:

Zeno Sustac, mediator

Zeno Sustac, mediator

Mi-ar face o deosebita placere sa fiu astazi in mijlocul d-voastra asa cum am fost in ultimii ani, la orice eveniment important din lumea medierii, insa atributiile mele de membru in Comisia Permanenta a Consiliului de Mediere nu-mi acorda aceasta libertate, astfel fiind, organizata la Bucuresti o sedinta lunara a Comisiei Permanente.

Mesajul meu este unul de sustinere si felicitare pentru organizatorii evenimentului de la Targu-Mures, de apreciere pentru colegii mediatori prezenti, de increderea in viitorul profesiei de mediator in Romania. In ultima perioada s-au facut pasi importanti cu privire la imbunatatirea vizibilitatii medierii in societatea romaneasca, cele mai importante institutii ale statului alaturandu-se demersurilor mediatorilor de promovare a medierii.

Drumul medierii in Romania este reversibil, dezvoltarea profesiei apropiindu-se cu pasi repezi de o maturitate previzibila pentru unii, deloc scontata pentru altii. In ultimul timp am constatat o deschidere fara precedent fata de mediere, chiar daca mai existau voci izolate, care nu realizeaza beneficiile acesteia.

Extrem de desele modificari aduse Legii 192/2006, dea lungului timpului, sunt o dovada certa a potentialului profesiei de mediator. Cadrul legal in domeniu, perfectibil si inca neadaptat nevoilor reale ale societatii romanesti este un punct de interes major pentru noi si pentru fiecare dintre d-voastra. Va asigur pe aceasta cale de faptul ca diligentele echipei Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania, sunt orientate cu precadere spre construirea unor instrumente legislative moderne in domeniul medierii in acord cu politicele europene in domeniul ADR.

Organizatia noastra „Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania”, numara la nivel national peste 3.000 de profesionisti, eforturile noastre comune fiind axate spre cresterea profesiei in care credem si in care ne regasim ca oameni si profesionisti. Totusi, imi place sa cred ca rolul asociatiilor profesionale poate creste in fiecare zona a tarii axandu-se preponderent spre dezvoltarea conjugata a comunitatilor locale de mediatori si spre nevoile si aspiratiile acestora.

Felicitari deosebite organizatorilor, mediatorilor din Orasul Trandafirilor: Targu-Mures, precum si celor peste o suta de mediatori din judetul Mures.

Cu stima, doctor Zeno Sustac, co-presedinte al Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania”

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie