Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a adoptat Legea amnistiei si gratierii

 

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a adoptat cu amendamente legea amnistiei si gratierii, initiata de deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu. Astfel pentru amnistie s-a prelungit termenul, putând intra sub incidenta legii cei condamnati pentru infractiuni pentru care au primit pedepse care prevad o închisoare de pâna la sase ani, iar pentru gratiere se încadreaza cei care au pedepse de pâna la sapte ani de închisoare cu executare.

comisia juridica a senatuluiTermenele anterioare erau de pâna la patru ani pentru amnistie si de sapte ani pentru gratiere.

Legea amnistiei si gratierii a fost propusa de deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun. Proiectul celor doi parlamentari a fost respins de Senat 22 mai 2013, dar forul decizional este Camera Deputatilor.

În cadrul Comisiei, amnistia si gratierea au fost sustinute de PSD si PC si respinse de cei de la PNL. Liberalii sustin ca vor vota împotriva acestei legi si în plenul Camerei Deputatilor. Deputatii din Comisia Juridica au operat aceste modificari pe sest, ei neprezentând presei faptul ca s-au facut aceste modificari sau raportul asupra legii. Acesta urmeaza sa fie prezentat direct în plen, în momentul votului.

„Pentru înfaptuirea unor politici penale corecte, propunerea legislativa privind aministierea unor infractiuni, gratierea si reducerea unor pedepse, ofera posibilitatea persoanelor condamnate, care au savârsit infractiuni ce nu prezinta un pericol social ridicat si cei care în timpul executarii pedepsei au dat dovezi temeinice de îndreptare, sa beneficieze de clementa legiuitorului în sensul amnistierii si gratierii pedepselor aplicate de instantele de judecata”, se arata în expunerea de motive. De asemenea, se invoca faptul ca penitenciarele sunt suprapopulate.

Tot ieri, în cadrul Comisiei Juridice, deputatii au votat legea lobby-ului. Cristian Andrei, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie