Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil reorganizarea STS

 

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, luni, propunerea legislativa prin care Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) este reorganizat intr-un departament care va functiona in structura Ministerului de Interne.

parlament1Proiectul de lege prevede ca STS se reorganizeaza ca Departament de Telecomunicatii Speciale in cadrul MAI si devine o structura cu personalitate juridica condusa de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiti si eliberati din functie de catre premier.

Proiectul de lege privind STS va fi dezbatut la Camera Deputatilor in procedura de urgenta, urmand sa fie analizat in comisiile de aparare si administratie si apoi in plen.

Membrii PNL din Comisia de aparare a Camerei Deputatilor au solicitat, luni, ca discutarea proiectului de lege privind STS sa fie amanata pentru saptamana viitoare, motivul invocat tinand de situatia actuala care implica vacanta postului de ministru de Interne.

“Suspansul la Legea STS va continua, eu sper ca cel mult o saptamana. La cererea colegilor liberali, am votat in unanimitate amanarea discutiilor pentru saptamana viitoare. Motivul pentru care s-a facut aceasta amanare si pentru care colegii liberali au cerut amanarea a fost ca in momentul de fata inca nu exista o clarificare a situatiei in ceea ce preveste Ministerul de Interne, cine va fi in fruntea ministerului, si noi nu am avut decat sa le satisfacem aceasta doleanta si sa amanam pe saptamana viitoare discutarea acestui proiect de lege”, a precizat, luni, social-democratul Ion Mocioalca, presedintele comisiei.

La sedinta de luni a Comisiei de aparare a venit si directorul STS, Marcel Opris, acesta plecand fara sa faca declaratii, dupa ce a fost luata decizia amanarii discutarii proiectului de lege privind organizarea si functionarea STS. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie