Cererea de incuviintare a arestarii preventive in cazul deputatului Vlad Cosma a fost respinsa de Comisia juridica

 

Comisia juridica a respins, luni, cererea de încuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma. Raportul negativ al comisiei a fost adoptat cu 7 voturi „pentru”, 13 voturi „împotriva” si 3 abtineri.

comisia juridica a senatuluiVotul a fost dat dupa audierea deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenta.

Raportul Comisiei juridice va fi transmis plenului Camerei Deputatilor.

Înaintea audierii lui Cosma în comisie, presedintele PNL, Crin Antonescu, declara ca va propune deputatilor liberali sa voteze pentru încuviintarea cererii privind arestarea preventiva a deputatului PSD.

Dosarul în care Vlad si Mircea Cosma sunt pusi sub urmarire penala a fost deschis de DNA Ploiesti în decembrie, în urma denuntului omului de afaceri Ion Dumitru la adresa lui Razvan Alexe. Atunci, Razvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a si fost arestat preventiv în acest dosar.

Marti, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a fost retinut de procurorii DNA Ploiesti pentru luare de mita si abuz în serviciu, iar ulterior, pentru ca avea tensiune foarte mare, a fost dus la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, unde a fost internat în sectia de Cardiologie pâna miercuri la prânz, când a fost dus la instanta suprema. Cosma a fost adus cu ambulanta la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), el având o perfuzie la o mâna si fiind însotit de managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, medicul Daniel Nicolae, care i-a tinut perfuzia.

Miercuri, în jurul orei 15.50, dupa judecarea propunerii de arestare preventiva formulata de DNA, presedintele CJ Prahova a plecat de la instanta suprema dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere, dar înainte ca judecatorii sa decida cu privire la cererea de arestare. Cosma a plecat de la ICCJ tot cu perfuzia la mâna si tot cu ambulanta, care l-a transportat la Spitalul Judetean din Ploiesti.

Miercuri seara, magistratii instantei supreme au decis ca Mircea Cosma sa fie cercetat în libertate, sub control judiciar, astfel ca acesta a ramas în continuare internat la Spitalul Judetean din Ploiesti. Presedintele Consiliului Judetean Prahova a fost externat, vineri, din spital.

În cazul lui Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, care fusese retinut în acelasi dosar, tot sub acuzatiile de luare de mita si abuz în serviciu, judecatorii instantei supreme au stabilit ca masura preventiva arestul la domiciliu, pâna în 13 martie.

Decizia de miercuri în cazul lui Cosma si Alixandrescu nu este definitiva, ea putând fi contestata la instanta suprema.

În dosarul în care a fost retinut Cosma, procurorii DNA au început urmarirea penala pentru trafic de influenta si împotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu, a transmis, marti, ministrului Justitiei referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere încuviintarea arestarii preventive a acestuia. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a sesizat, miercuri, Comisia juridica cu cererea Ministerului Justitiei privind încuviintarea arestarii preventive a lui Vlad Cosma.

Vlad si Mircea Cosma sunt acuzati de procurorii DNA ca ar fi cerut si primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentantii unor societati comerciale, denuntatori în cauza.

„Sumele de bani au fost pretinse în schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe lânga care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societatile respective sa obtina de la institutia publica lucrari si servicii curente supraevaluate, de întretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform întelegerilor cu cei doi inculpati”, sustin procurorii DNA.

Mircea Cosma, în vârsta de 68 de ani, se afla la al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Prahova. De asemenea, Mircea Cosma este presedinte al PSD Prahova si vicepresedinte al PSD la nivel national.

Fiul lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, este deputat la primul mandat, ales în colegiul uninominal 8 Prahova. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie