Dosarul accidentului din Apuseni: Parchetul Militar extinde urmarirea penala pentru alte doua infractiuni

 

Procurorii Parchetului Militar au extins urmarirea penala pentru alte doua infractiuni în dosarul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, respectiv neluarea masurilor legale de securitate si sanatate în munca si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate în munca.

parchet militarPotrivit unui comunicat al Parchetului General remis miercuri AGERPRES, aceste doua noi infractiuni se adauga altor infractiuni pentru care s-a început pe 14 februarie urmarirea penala: ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta în serviciu.

Parchetul Militar face referire la art. 98 din Codul aerian care prevede: „Încalcarea de catre personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, daca fapta este de natura sa puna în pericol siguranta zborului, se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani”, raportat la art 110 din Codul aerian, care stipuleaza: „Daca faptele prevazute în prezentul capitol au avut ca urmare decesul uneia sau al mai multor persoane, pedeapsa este detentiunea pe viata sau închisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi”.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten – Norman Islander (BN 2) cu sapte persoane la bord s-a prabusit într-o zona împadurita din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul si o echipa de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul Elias. Medicii erau transportati la Oradea, unde urmau sa participe la o operatie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan si o tânara, ofiter-student, si-au pierdut viata în urma accidentului aviatic.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie