Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis Comisiei juridice, scrisoarea ANI privind incompatibilitatea a 22 de deputati

 

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, luni, sa trimita la Comisia juridica pentru un punct de vedere scrisoarea presedintelui ANI, Horia Georgescu, privind incompatibilitatea a 22 de deputati.

parlamentSecretarul Camerei Nicolae Mircovici a facut aceasta precizare, dupa sedinta conducerii Camerei, aratând ca presedintele ANI a informat în legatura cu cei 22 de deputati aflati în incompatibilitate sau suspectati de declaratii false.

„Scrisoarea a fost trimisa Comisiei juridice pentru un punct de vedere”, a adaugat Mircovici.

ANI a constatat în 12 martie ca 22 de deputati si zece senatori, printre care Petre Roman si Sorin Ilie?iu, au fost în incompatibilitate pentru ca au detinut si alte functii, iar unii dintre acestia sunt suspectati si de fals în declaratiile de interese, în aceste cazuri fiind sesizat Parchetul.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI), cei 22 deputati si 10 senatori au încalcat regimul juridic al incompatibilitatilor. De asemenea, în cazul unora dintre acestia exista indicii privind posibila savârsire a infractiunii de fals în declaratii. Alina Novaceanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie