DNA va cere in instanta arestarea lui Nicusor Constantinescu

 

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca va cere în instanta arestarea presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, pentru ca acesta nu s-a întors, în termenul impus de organele judiciare, din SUA, unde se afla pentru a urma un tratament medical.

nicusor constantinescuUPDATE 18:00 DNA confirma ca va cere arestarea lui Nicusor Constantinescu, pentru ca acesta nu s-a întors din SUA

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) confirma ca va cere în instanta arestarea presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, pentru ca acesta nu s-a întors, în termenul impus de organele judiciare, din SUA, unde se afla pentru a urma un tratament medical.

Surse din DNA au declarat marti, pentru MEDIAFAX, ca solicitarea de înlocuire a masurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv este urmarea faptului ca presedintele CJ Constanta nu s-a întors în tara pâna la 11 iunie, asa cum dispusese instanta.

Miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa se ia în discutie o contestatie a lui Nicusor Constantinescu împotriva unei decizii a Tribunalului Bucuresti prin care s-a stabilit, în 4 iunie, legalitatea si temeinicia masurii controlului judiciar în cazul sau.

Tot la Curtea de Apel Bucuresti va fi luata în discutie, joi, o contestatie a DNA fata de hotarârea prin care Tribunalul Bucuresti a respins propunerea procurorilor de mentinere a masurii preventive a controlului judiciar fata de seful CJ Constanta. Acest proces ar fi trebuit sa aiba loc luni, însa el a fost amânat pentru ca apararea sa aiba timp depuna în instanta o serie de acte medicale ce ar atesta starea de sanatate a lui Constantinescu.

Nicusor Constantinescu sustine ca DNA cere arestarea sa preventiva întrucât s-ar sustrage urmaririi penale

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, sustine, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului sau, ca DNA îl acuza ca s-ar sustrage urmaririi penale si ca a cerut arestarea sa preventiva, desi el a fost operat si se afla într-un spital din SUA.

Într-un comunicat transmis, marti, prin intermediul avocatului sau, presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, aminteste ca este internat în SUA, din luna aprilie, pentru tratarea cancerului de prostata de care sufera si ca, pâna în prezent, a fost supus unei interventii chirurgicale, urmând sa înceapa radioterapia.

„Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, este din 9 aprilie 2014 în SUA, pentru tratarea cancerului de prostata, boala incurabila în România, cu speranta de supravietuire mica si în Europa. Spitalul Universitar John Hopkins din Baltimore – Statul Maryland, USA este institutia medicala americana unde Nicusor Constantinescu lupta, alaturi de echipa medicala, utilizând cele mai noi tehnologii, pentru salvarea vietii acestuia. Nicusor Constantinescu a fost operat cu ajutorul robotului Da Vinci, extirpându-i-se total si radical prostata, glandele seminale, ganglionii si nodulii din pelvis. Tratamentul ambulatoriu administrat de medicii americani, alternat cu reinternari repetate pentru tratarea efectelor secundare (incontinenta urinara minim trei luni, spasme ale vezicii urinare, reabilitarea functiilor si organelor afectate) continua si astazi, 17 iunie 2014. Drena montata în pelvis colecteaza înca lichid zilnic în cantitati mari, împiedicând începerea radio-terapiei cu acceleratori nucleari, pentru prevenirea extinderii celulelor canceroase”, se arata în comunicatul respectiv.

Potrivit sursei citate, DNA a cerut din nou arestarea preventiva a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, motivând ca acesta s-ar sustrage urmaririi penale.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie