Bacalaureat 2014. Doi inspectori scolari si o profesoara din Arad suspectati de luare de mita

 

Doi inspectori scolari si o profesoara din Arad au fost ridicati de procurori, în noaptea de duminica spre luni, fiind suspectati ca au primit mita pentru a ajuta absolventi de liceu sa promoveze bacalaureatul, în urma unor perchezitii la locuintele lor fiind gasite liste cu nume si mii de euro.

licitatii trucate. mitaInspectorul scolar general adjunct din Arad Mihai Spânu a fost retinut în urma audierilor de duminica noapte, fiind suspectat de trafic de influenta, iar celalalt inspector scolar si profesoara care ar fi primit bani pentru a ajuta candidati sa promoveze bacalaureatul vor fi cercetati în libertate.

Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Arad au descins la locuintele a doi inspectori scolari si la domiciliul unei profesoare, ridicând mai multe probe într-un dosar de trafic de influenta la bacalaureat, dupa ce suspectii ar fi primit bani în schimbul promisiunii ca vor ajuta mai multi candidati sa promoveze examenul, potrivit Mediafax.

Procurorul de caz Codrin Gavra a declarat ca cercetarile au început în urma unui denunt, iar SRI a sprijinit aceasta ancheta.

Astfel, în urma perchezitiilor domiciliare facute la cei trei suspecti, procurorii au ridicat câteva mii de euro si liste cu nume, care ar fi ale unor absolventi de liceu ce ar fi platit ca sa promoveze examenul.

“Din informatiile existente rezulta ca cei trei au promis ca vor facilita obtinerea notelor de trecere la bacalaureat”, a spus procurorul Codrin Gavra.

Printre suspecti se numara inspectorul scolar general adjunct Mihai Spânu.

Procurorii i-au ridicat pe cei trei pentru audieri, urmând sa decida daca acestia vor fi retinuti pentru 24 de ore. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie