Vodafone Romania reduce de la 1 iulie tarifele standard de roaming in conformitate cu reglementarile Uniunii Europene. Vezi noile tarife

 

Vodafone România reduce de la 1 iulie tarifele standard de roaming, în conformitate cu reglementarile Uniunii Europene, se arata într-un comunicat al operatorului de telefonie.

vodafone„Începând din 1 iulie 2014, Vodafone România modifica tarifele standard de roaming în conformitate cu Regulamentul de Roaming International impus în Uniunea Europeana. Astfel, prin serviciul de roaming Vodafone World, clientii Vodafone vor beneficia de un mod de tarifare avantajos. Utilizatorii vor plati 0,24 euro/ minut (TVA inclus), pentru un apel efectuat, 0,06 euro/ minut (TVA inclus) pentru un apel primit, 0,07 euro (TVA inclus) pentru trimiterea unui mesaj text. Si traficul de date este redus la 0,25 euro/MB (TVA inclus)”, se mentioneaza în comunicat.

Începând de la 1 iulie, tarifele pentru serviciile de roaming din Uniunea Europeana vor fi reduse cu 20-55% fata de cele aplicabile în prezent, astfel ca utilizatorii vor plati maximum 0,19 euro/minut (fara TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fara TVA) pentru primirea unui apel si cel mult 0,06 euro (fara TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), cea mai mare reducere fiind înregistrata în cazul serviciilor de date (inclusiv accesul la internet), pentru care tariful maxim va fi de 0,20 euro/MB (fara TVA), a anuntat în urma cu doua saptamâni ANCOM.

Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligati sa îl respecte în cadrul planului tarifar de baza (Eurotarif), dar ei pot sa puna la dispozitia clientilor tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanta.

Vodafone lanseaza totodata si serviciul „Roaming pe zi” care le permite abonatilor sa foloseasca minutele, SMS-urile si traficul de date incluse în abonament atunci când calatoresc în strainatate.

În iulie si august 2014, abonatii Vodafone, clienti noi si existenti, atât persoane fizice, cât si clienti business, pot vorbi în roaming cu o taxa zilnica redusa de la 3,99 euro/zi la 1,99 euro/zi. Si clientii Vodafone RED care nu au beneficii de roaming în abonament beneficiaza de costuri reduse pentru aceasta optiune. Astfel, clientii pachetelor RED pot vorbi nelimitat si pot folosi traficul de internet inclus ori de câte ori calatoresc în Europa, la o taxa zilnica redusa de la 3 euro la 1,5 euro (TVA inclus).

Optiunea este disponibila pentru clientii Vodafone care calatoresc în 35 de tari, respectiv din Uniunea Europeana (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croatia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al MariiBritanii, Cehia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Tarile de Jos, Ungaria), dar si alte tari precum Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Insulele Reunion, Gibraltar, Turcia, Albania sau Elvetia.

“Roaming pe zi” este valabila si pentru alte 12 destinatii din afara Europei, dintre care si SUA, pentru o taxa zilnica de 6 euro (TVA inclus)/ zi (pentru clientii Vodafone RED care nu au beneficii de roaming incluse), respectiv 8 euro (TVA inclus)/ zi (pentru clientii altor tipuri de abonamente decat Vodafone RED).

Cele 12 destinatii din afara Europei sunt SUA, Singapore, Hong Kong, Malaezia, Egipt, Australia, Ghana, Qatar, Japonia, Africa de Sud, India si Noua Zeelanda.

Vodafone Romania are 487 de parteneri de roaming în 194 de tari din lume si 8 parteneri de roaming de date 4G în 7 tari.

Vodafone România este al doilea jucator local de telefonie mobila dupa numarul de clienti si cifra de afaceri. Cristina Cuncea, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie