Reactii la condamnarea lui Dan Voiculescu in dosarul ICA

 

„Adevarul“ va prezinta reactiile oamenilor politici la condamnarea la 10 ani de închisoare cu executare a fondatorului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, în dosarul „ICA”.

microfon interviuPremierul Victor Ponta: „Am luat act de decizia Curtii de Apel Bucuresti. Nu comentez sentinte în cauze penale, dar vreau sa asigur pe toata lumea ca, atât timp cât voi fi lider politic si cetatean al României, sunt obligat sa fac tot ce sta în puterile mele pentru ca jurnalistii Antena 3 / Antena 1 si toti jurnalistii din tara noastra, indiferent de politica lor editoriala, sa-si poata desfasura activitatea conform dreptului constitutional la libera exprimare si independenta presei.

Sunt convins ca, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnati, o tara libera poate exista doar daca exista si o presa libera. Alaturi de milioane de alti români doresc si cred ca multi ani de acum înainte «Antena 3 va fi aici»!“

Klaus Iohannis, presedintele PNL, pe pagina sa de Facebook: „România este un stat de drept, în care independenta justitiei trebuie respectata si aparata. Drept urmare, consider ca nicio decizie a instantelor de judecata nu trebuie comentata de oamenii politici, indiferent de persoana care face subiectul unei sentinte.

Partidul National Liberal a avut întotdeauna o politica foarte clara în legatura cu necesitatea ca actele de justitie sa nu fie în niciun fel îngradite sau influentate de factorul politic. Justitia este singura în masura sa se pronunte asupra vinovatiei unei persoane. Aceasta înseamna respect fata de statul de drept.

Cred ca toti oamenii politici, indiferent de apartenenta lor, liderii de opinie, reprezentantii societatii civile si ai mass-media trebuie sa abordeze cu mai multa prudenta teme sensibile care pot crea o presiune uriasa asupra actului de justitie.”

Purtatorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu: „Întreaga clasa politica ar trebui sa învete ceva din aceasta condamnare. Nu e momentul însa sa încurajam acum ideea unui proces politic . Vreau sa va mai spun ca trag nadejdea ca, din acest moment, urechile mele nu vor mai suporta sa auda ca cineva este victima unui sistem. Justitia este un serviciu public care trebuie sa fie respectat“.

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban: „Este semnalul ca justitia din România nu mai tolereaza coruptia la cel mai înalt nivel. Nu trebuie sa uitam însa de cei care au fost alaturi de Voiculescu în toti acesti ani: Victor Ponta, Ilie Sârbu“.

Deputat PDL, Raluca Turcan: „O decizie politica de care iau act. Important este sa nu asistam la linsaje mediatice si la evenimente regizate. De semenea, trebuie ca legea amnistiei si gratierii sa fie pusa pe ordinea de zi a Parlamentului si respinsa pentru a nu ne trezi ca se fac favoruri politice prin institutia Parlamentului. În orice tara civilizata institutiile se respecta “.

Citeste mai departe pe adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie