Medierea penala. Propunere pentru completarea Legii Medierii

 

In august 2014 Consiliul de Mediere a venit cu o lista de propuneri de modificare si completare a legii medierii, mai ales cu privire la articolele declarate neconstitutionale privitoare la obligativitatea sedintei de informare privind medierea.

mediereDatorita unor probleme intalnite in practica vin cu propunerea unei modifcari prin completare a sectiunii privind medierea penala.

Din punctul meu de vedere, daca tot suntem in procedura de modificare a Legii Medierii, ar fi bine sa se completeze si art 67 alin 2 din lege, in sensul specificarii IN MOD CLAR SI FARA ECHIVOC ca medierea penala poate avea loc pana la ramanerea definitiva a sentintei penale.

Acest lucru deoarece unii avocati, unii judecatori si unii mediatori sustin ca medierea este posibila doar pana la anumite etape procesuale, desi toate art din legea medierii (67-70) cat si cele din NCPP ( art 16, 81, 83, 312, 367) sustin ideea medierii pana la ramanerea definitiva a sentintei penale, insa NICAIERI in aceste texte nu se spune explicit. Poate ca ar fi bine sa o faca Legea medierii, fiind si cea care si stabileste conditiile acordului de mediere penala.

Citeste mai departe pe blog.mediatoru.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie