Mitinguri in marile orase din Romania pentru un vot corect in turul doi

 

Românii ies sâmbata si duminica în strada în mai multe orase din România, dar si din strainatate, pentru a protesta fata de umilinta la care au fost supusi românii din diaspora pe 2 noiembrie, când mii dintre ei nu au putut vota la prezidentiale.

mirela barbu la miting in sibiuLa Sibiu, protestele au început de vineri seara, unde sute de manifestanti au scandat „Fiti eroi în turul doi”, mesaj lansat în campania Gândul „VOTESTI”. Sâmbata si duminica, tinerii din Bucuresti, Constanta, Brasov, Iasi, Cluj, Resita, Timisoara, Arad sau Oradea ies în strada simultan, pentru a-si arata solidaritatea românii din diaspora.

Protestele românilor din strainatate care nu au putut vota pe 2 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidentiale, au fost un semnal pentru tinerii din România care pregatesc proteste în marile orase. În Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta, Brasov, Arad, Oradea sau Resita se anunta proteste sâmbata si duminica, iar oamenii de mobilizeaza prin intermediul retelelelor de socializare. Proteste sunt de asemenea programate în sâmbata de dinaintea turului doi al alegerilor, pe 15 noiembrie, atât în tara, cât si în marile capitale europene, precum Londra sau Paris, acolo unde mii de români nu au putut vota, fiind tinuti ore întregi la coada de autoritatile române.

Tonul protestelor din acest weekend a fost dat la Sibiu, vineri seara, în Piata Mare, unde aproximativ 500 de oameni au scandat „Fiti eroi în turul doi”, un mesaj lansat în campania VOTESTI.

„Libertatea de-a vota nu ne-o va lua nimenea!”, au mai strigat sibienii vineri seara.

În tot acest timp, autoritatile de la Bucuresti nu au gasit nimic oficial în neregula în organizarea procesului de votare si nimeni nu a fost tras la raspundere. Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la presedintie, a declarat însa ca daca se va întâmpla ca pâna si un singur român sa fie împiedicat sa voteze în turul doi, ministrul de Externe Titus Corlatean raspunde cu functia. Cu toate acestea, un alt ministru, Bogdan Stanoevici, considera ca protestele au fost neîntemeiate, alimentate de „agitatori”: „sunt grupuri de tineri revoltati pe orice, care, la orice manifestatie, indiferent de subiect, ei se vor infiltra ca sa intre în conflict”, scrie  mediafax.ro

„La Sibiu oamenii care au iesit s-au comportat civilizat. Au fost cateva sute de persoane care au militat pentru iesirea la vot si pentru un vot corect in turul doi” a declarat Mirela Barbu (foto) pentru MediereNet.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie