Parchetul General a deschis dosar penal pentru votul din diaspora

 

Parchetul General a început o ancheta în privinta votului din diaspora, dupa ce mii de români au fost practic împiedicati sa-si exprime dreptul la vot la alegerile prezidentiale. Anuntul a fost facut în aceasta dimineata chiar de procurorul general, Tiberiu Nitu.

tiberiu nitu1Tiberiu Nitu a precizat ca cercetarile in rem privind modul în care s-a organizat votul pentru românii din strainatate a început imediat dupa turul I, fiind depuse mai multe sesizari în care sunt indicati drept responsabili ministrii.

“S-a început urmarirea penala fata de fapta si s-au cerut relatii de la alte autoritati si ancheta e în desfasurare. Au fost foarte multe sesizari înca din primul tur, ancheta fiind începuta înca din primul tur. Urmarirea penala este începuta cu privire la infractiunea de împiedicarea exercitarii dreptului la vot prevazuta de articolul 385 din Codul Penal. Potrivit sesizarilor, sesizarile sunt îndreptate împotriva ministrilor si în general a celor care au organizat alegerile. Plângerile, cele mai multe sunt venite din partea persoanelor dar si din partea diferitelor institutii. Cele mai multe sunt venite pe mail. Nu stim câte sunt”, a declarat procurorul general, Tiberiu Nitu

La rândul sau, sefa Curtii Supreme, Livia Stanciu a sustinut ca se putea emite o ordonanta de urgenta pentru suplimentarea sectiilor de vot din strainatate.

„Mi se pare firesc ca pe orice problematica ce are impact trebuie sa se efectueze verificari, cercetari pentru a se transmite un raspuns care sa satisfaca interesul pe care populatia l-a manifestat fata de acest subiect”, a spus ea. Biro Attila, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie