Impozit de 468 lei la venit de 9 lei din dividente

 

După copii cu alocaţiile impozitate, ANAF îi pune la plată pe cei care au încasat dividende, indiferent de cât de mici au fost acestea. Un român stabilit de zece ani în străinătate este unul dintre ei. Statul îi cere acum să plătească un impozit de cincizeci şi două de ori mai mare faţă de veniturile pe le-ar fi încasat în 2012. Este o aberaţie legislativă, care va fi corectată prin noul Cod fiscal, spune ministrul Darius Vâlcov.

pusculita scutire plata impozitDe mai bine de un deceniu, Dan Toader trăieşte cu familia la Paris. La începutul anului a avut parte de surpriza vieţii sale. Fiscul român l-a anunţat că are de plătit 468 de lei, pentru că în urmă cu trei ani ar fi încasat 12 lei din dividende.

„Ei şi-au dat seama că, de fapt, sunt 9 lei cu titlul de dividende, în schimb şi-au menţinut decizia că trebuie să plătesc 468 de lei. Acuma eu ştiu că sunt presiuni de sus să-şi completeze bugetul, să facă nu ştiu ce, dar nu trebuie continuat în linia asta, pentru că până la urmă nu avem ce face decât să abandonăm cetăţenia”, a declarat Dan Toader pentru Digi24.

Citeste mai departe pe digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie