DNA a extins urmarirea penala in cazul lui Adrian Severin

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus vineri, 17 iulie 2015 extinderea urmarii penale fata de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, la data faptelor, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la spalare de bani, in forma continuata, se arata intr-un comunicat DNA.

adrian severin”In perioada martie 2007 – noiembrie 2010, Severin Adrian a incheiat, fie in nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care facea parte, din Parlamentul European, un numar de 20 de contracte de consultanta cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constand in realizarea unor studii.

In perioada respectiva, singurele activitati inregistrate de societatile in cauza au fost cele in relatia cu Adrian Severin, respectiv grupul politic din care facea parte.

Ulterior, societatile comerciale respective nu au mai avut nici un fel de activitate, iar in prezent toate figureaza ca fiind radiate din Registrul Comertului.

In aceeasi perioada, suspectul Adrian Severin cu intentie si in coniventa cu suspectii Juganaru Anne-Rose-Marie, Abraham Florin – Leontin si o alta persoana, a actionat in vederea disimularii originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontarile frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de catre societatile din grup catre o fundatie, prin incheierea unor contracte fictive de pregatire si instruire a personalului.

Concret, din actele de urmarire penala a rezultat faptul ca platile efectuate in contextul de mai sus nu au la baza operatiuni reale.

Pentru a da o aparenta de legalitate transferurilor efectuate, suspectii au convenit disimularea acestora sub forma platii unor servicii de pregatire profesionala a angajatilor, desi aceeasi angajati ai societatilor in cauza au fost angajati si la fundatia respectiva, iar obiectul contractelor incheiate pentru justificarea platilor este similar.

Mai mult, numerele de ordine ale contractelor incheiate de fundatie cu societatile in cauza sunt consecutive, ceea ce indica faptul ca nu au existat contracte incheiate si cu alti potentiali beneficiari ai unor astfel de cursuri.

In plus, o parte din platile facturate de fundatia respectiva catre societatile comerciale „beneficiare” era ulterioara incheierii raporturilor de munca cu acei salariati, acestia fiind angajatii unei alte societati din grup, la momentul respectiv.” se arata in ordonanta de extindere a urmaririi penale.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie