DIICOT notifica Ministerul Justitiei sa modifice prin ordonanta sintagma ”o infractiune de trafic de stupefiante” din Codul de procedura penala

 

DIICOT notifica Ministerul Justitiei sa modifice prin ordonanta sintagma ”o infractiune de trafic de stupefiante” din Codul de procedura penala, anunta agerpres.ro.

diicot siglaIntr-un comunicat DIICOT se arata: ”Am luat act de decizia Curtii Constitutionale din data de 16.07.2015, care este definitiva si general obligatorie. Remarcam ca este prima data cand se declara neconstitutionala o sintagma dintr-un articol de lege, respectiv sintagma — ‘o infractiune de trafic de stupefiante’”.

Potriit institutiei, decizia nu este de natura sa influenteze luarea masurilor preventive in cazul savarsirii infractiunii de trafic de droguri, intrucat exista dispozitiile alternative ale aceluiasi articol referitoare la pedeapsa inchisorii de 5 ani ori mai mare prevazuta de lege pentru ca aceste masuri sa poata fi dispuse de catre judecatorul de drepturi si libertati.

Curtea Constitutionala a Romaniei a constatat joi, 16 iulie 2015 ca sintagma ”o infractiune de trafic de stupefiante” din Codul de procedura penala este neconstitutionala.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie