DIICOT a capturat 333 de kg de heroina in valoare de 40 de milioane de euro. Patru persoane au fost retinute

 

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate au capturat marti, 28 iulie 2015 333 kg heroina disimulata in rezervoarele a doua autotrenuri, se arata intr-un comunicat al institutiei transmis miercuri, 29 iulie 2015.

diicot sigla”In perioada aprilie 2014 – iulie 2015, inculpatii Yigit Hakan, Saman George-Solomon, Binga Liviu-Constantin si Sincar Huseyin au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii de infractiuni privind traficul intern si international de droguri de mare risc (heroina).

Ca mod de operare s-a retinut ca inculpatii au efectuat transporturi de droguri pe mai multe rute, din Ucraina si Turcia spre Europa de Vest, cu tranzitarea Romaniei, sub paravanul unor societati comerciale ce detin autocamioane inmatriculate in Romania si in care erau amenajate lacasuri speciale pentru disimularea drogurilor.

Din probele administrate in cauza au rezultat date ca inculpatii au procurat cantitatea de aproximativ 333 kg heroina din Ucraina, pe care au disimulat-o in rezervoarele a doua autotrenuri intentionand sa transporte drogurile spre Vestul Europei, cu tranzitarea Romaniei.

Astfel, s-a stabilit ca cele doua autotrenuri in cauza au iesit din Romania prin PTF Siret la data de 17.07.2015 cu destinatia Ucraina, conduse de catre inculpatii Saman George-Solomon, si respectiv Sincar Huseyn (cetatean turc).

De asemenea, inculpatii Yigit Hakan si Saman Gerge-Solomon, au recrutat doi soferi pentru a transporta drogurile.

La indicatiile inculpatilor Yigit Hakan si Saman George-Solomon, cei doi soferi s-au deplasat in Ucraina de unde au preluat cele doua autrenuri si le-au introdus in Romania, dupa cum urmeaza:

La data de 24.07.2015 autotrenul condus de catre suspectul G.M a intrat in Romania prin PTF Siret si ulterior s-a deplasat pe teritoriul Romaniei pana la PTF Petea unde, la data de 28.07.2015, cu ocazia perchezitiei efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroina disimulate in rezervorul autotrenului.

La data de 27.07.2015 autotrenul condus de catre suspectul D. I. a intrat in Romania prin PTF Siret si ulterior s-a deplasat pe teritoriul Romaniei pana in Bistrita, jud. Bistrita Nasaud unde, la data de 28.07.2015, cu ocazia perchezitiei efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroina disimulate in rezervorul capului tractor.

Potrivit raportului preliminar de constatare tehnico-stiintifica a rezultat ca din cele doua autotrenuri a fost gasita si ridicata cantitatea totala de 333 kilograme heroina.

Valoarea de piata a drogurilor este de aproximativ 40.000.000 de euro”, se mai arata in comunicat.

In dosar au fost retinuti pentru 24 de ore Yigit Hakan, Saman George-Solomon, Binga Liviu-Constantin si Sincar Huseyin. Cei patru vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie