Inspectia Judiciara cere CSM sanctionarea disciplinara a procurorului care nu a contestat eliberarea tinerilor din Vaslui acuzati de viol

 

Inspectia Judiciara cere Consiliului Superior al Magistraturii sanctionarea disciplinara a procurorului, Ingrid Botezatu care nu a contestat eliberarea tinerilor din Vaslui acuzati de viol, informeaza agerpres.ro.

csmDaniela Pantazi, purtatorul de cuvant a declarat pentru Agerpres ca pe rolul Sectiei de procurori a fost inregistrata actiunea disciplinara in cazul procurorului Ingrid Botezatu privind abaterile disciplinare prevazute de art. 99 literele m) si t) din Legea 303/2004, urmând a fi discutata in data de 7 octombrie.

Dispozitiile de la art. 99 litera m) prevad: „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”, iar cele de la litera t): „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie