Soferii care si-au cumparat masini germane cu emisii mai mari decat cele legale ar putea plati sume mai mari pentru timbrul de mediu

 

Soferii care si-au cumparat masini germane cu emisii mai mari decat cele legale ar putea plati sume mai mari pentru timbrul de mediu, scrie romaniatv.net.

Taxa de timbruMarcile grupului german Volkswagen sunt populare printre romanii care isi cumpara masini second hand, in fiecare an sunt inmatriculate in Romania zeci de mii de masini care sunt produse in uzinele acestui grup.

Daca printre cumparatorii care au achiziţionat masini ale caror teste de poluare au fost falsificate se afla si romani, acestia ar putea plati o valoare mai mare a timbrului de mediu, deoarece emisia reala de noxe este mai mare decat arata testele.

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat: ”In mod sigur vor fi probabil puși sa plateasca diferenta de taxa oamenii care au cumparat aceasta mașina fiind convinși ca nu are emisii prea ridicate. Autoritatile romanești cu siguranta vor cere banii aceștia de la populatie. Populatia ar trebui sa fie suparata pe tema asta pentru ca, in realitate, daca aceasta taxa trebuie s-o plateasca cineva atunci trebuie sa fie Volkswagen. Volkswagen va spune ca nu trebuie sa plateasca aceasta taxa pentru ca și Comisia Europeana a considerat-o ca fiind ilegal”.

La randul sau, avocatul Marius Coltuc a afirmat ca statul roman poate solicita Registrului Auto Roman sa cheme consumatorii sa mai faca o data testul de emisii.

”Pentru cei care au platit timbrul de mediu sau taxa de poluare, statul roman prin RAR poate determina (consumatorii n.r.) in momentul in care exista suspiciuni sa mai treaca o data sa faca testul de emisii poluante. in momentul in care se face din nou testul de emisii poluante atunci se emite o noua decizie de calcul. Daca vor exista diferente, atunci ANAF poate executa silit suma inscrisa in decizia de calcul sau sa ramana cu mașina neinmatriculata. Raporturile sunt intre autoritatea publica și cel care a inmatriculat-o”, a spus avocatul Marius Coltuc.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie