Editura C.H. Beck oganizeaza lansarea lucrarii ”Parakletos”. Autor: Gheorghe Piperea

 

Editura C.H. Beck a emis marti, 10 noiembrie 2015 un comunicat de presa cu privire la organizarea evenimentului de lansare a lucrarii ”Parakletos”, al carei autor este Gheorghe Piperea.

CopertaEvenimentul de lansare a lucrarii ”Parakletos” va avea loc joi 19 noiembrie 2015, incepand cu ora 16.00, in cadrul Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura, in Pavilionul Central Romexpo, Spatiul Bursa de contacte, aflat la nivelul 3.20.

Ce este Parakletos

Exista un concept teologic vechi, acum aproape uitat, prezent atat in religia ebraica si in cea crestina, cat si in cea musulmana, atasat unui element comun tuturor oamenilor, care ne leaga, facandu-ne sa nu fim atat de diferiti, dar care are si menirea de a ne elibera. Este vorba de parakletos. Desi se origineaza in religie si in teologie, parakletos nu este un concept pe de-antregul religios. Este o idee care denumeste un atribut tipic uman care se regaseste peste tot in viata de zi cu zi a omului actual.

”Parakletos” este o carte despre trezire. Aceasta carte nu trebuie citita ca o naratiune, pentru ca nu are un fir epic, dar are un plan in jurul caruia pivoteaza. Nu este o carte despre crestinism, nu este o carte de drept. Desi este o carte despre om, nu este nici o carte de antropologie.

Doctor in drept, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, autor al mai multor carti de specialitate in domeniul dreptului, inclusiv manuale universitare si tratate de drept, Gheorghe Piperea este si un constant publicist, comentator critic si creator de main-stream si de modele de practica legala si jurisprudentiala, inovatiile si solutiile gandite si aplicate impreuna cu echipa sa fiind un motor al dezvoltarii dreptului afacerilor in Romania ultimilor 10 ani.

Pe langa activitatile practice si numeroasele proiecte academice in care este implicat, Gheorghe Piperea a pus bazele Asociatiei Parakletos, o asociatie pentru protectia consumatorilor care si-a propus sa devina un centru national de consiliere, un laborator de procese colective ale consumatorilor, dar si o sursa de reglementari si practici oneste, recomandate profesionistilor care ar putea avea tentatia de a abuza de puterea lor economica. De asemenea, Asociatia Parakletos vizeaza proiecte de educatie civica la nivel national in randul elevilor si studentilor si urmareste extinderea acestora catre institutiile din stat.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie