Avantajele folosirii procedurii medierii

 

Mediator Ana Cristina Margu scrie pe blogul personal despre avantajele folosirii procedurii medierii:

mediere-avantajae”Medierea reprezinta modalitatea extrajudiciara de solutionare a conflictelor si litigiilor, cu ajutorul mediatorului, care este un profesionist neutru si impartial, al carui rol in procesul de mediere este de a ajuta partile sa restabileasca dialogul si comunicarea, pentru ca acestea sa poata colabora in vederea solutionarii impreuna conflictului/litigiului existent in viata lor. In procesul de mediere, partile, prin dialog constructiv vor identifica optiuni care sa conduca spre cea mai buna solutie care sa stinga conflictul dintre ele, o solutie de tip castig-castig.

Medierea este reglementata prin Legea nr. 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Reglementari cu privire la mediere se regasesc nu doar in legea speciala ci si in Codul penal, si, de asemenea, in Codul de procedura civila si de procedura penala.

Printre avantajele utilizarii procedurii de mediere se numara solutionarea rapida a cauzelor, cu costuri suportabile pentru parti. Partile vor beneficia de confidentialitate deplina si vor elimina stresul emotional, vor putea pastra relatiile importante pentru ele, care s-au deteriorat datorita conflictului si se vor bucura de solutia reciproc convenabila pe care o vor alege ca urmare a dialogului si a negocierilor purtate pe parcursul procesului de mediere.”

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie