Iscarea conflictelor

 

Mediatorul Roxana Cozma prezinta in ziaruldeiasi.ro doua exemple de iscare a conflictelor. Anumiti oameni pot fi o problema pentru cei din jur atata vreme cat ”dezlantuirea in public este o agresiune asupra celorlalti. Este ca si cum ai spune: „ia mai luati din nervii mei, ca am prea multi astazi!“”, scrie mediatorul:

13194908-isolated-blackboard-with-conflict”Cum poti fi o problema pentru cei din jur:

„Un fapt in sine nu este o problema. Dar atitudinea noastra in raport cu faptul, poate fi o problema“ – Captain Jack Sparrow

1. La supermarket-ul din apropiere nu era ora de varf si angajatii ajutau la asezarea marfii in magazin, pe ultimele doua randuri de rafturi. Sunt tineri si muncesc mult, mai fac glume intre ei si astfel timpul petrecut impreuna la serviciu devine agreabil. Vocile lor se auzeau pe fundalul muzicii de ambianta.

La ora 11,45, desi erau destul de putini clienti, se nimerise la casa sa fie vreo 6 oameni care asteptau sa le vina randul. Dupa trei minute de asteptare la rand, o persoana in varsta a inceput sa tipe cu un ton strident: „Dar asta este nesimtire, nu vedeti cata lume sta in picioare?! Niste lucratori neseriosi isi bat joc de noi!“. De obicei, cand cineva foloseste tonul de cearta in legatura cu angajatii, se simt indreptatiti si alti clienti sa se planga de ceva, orice, de la preturi, la somaj, de la educatia tinerilor, la bunastarea de odinioara. Asa s-a intamplat si acum, astfel ca era un vacarm iscat din nimic, cu urmari in planul bunei dispozitii individuale si colective. Nu era mai bine ca doamna in varsta sa fi rugat pe unul dintre tineri: „ati putea sa deschideti inca o casa…?!“. Putini oameni stiu ca a te dezlantui in public este o agresiune asupra celorlalti. Este ca si cum ai spune: „ia mai luati din nervii mei, ca am prea multi astazi!“.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie