DNA a dispus extinderea urmaririi penale fata de deputatul Nicolae Paun

 

DNA a dispus extinderea urmaririi penale fata de deputatul Nicolae Paun si fata de S.C. NIKY SCORPION ALCOM S.R.L., se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie emis luni, 22 februarie 2016.

dnaNicolae Paun detine si calitatea de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, in forma continuata si de folosire cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect, in forma continuata,.

S.C. NIKY SCORPION ALCOM S.R.L. este acuzata de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, in forma continuata si de spalare de bani, in forma continuata.

”In perioada 2004 – 2014, suspectul Paun Nicolae, prin intermediul SC Niky Scorpion Alcom SRL si in dauna intereselor acestei firme, a efectuat o serie de tranzactii imobiliare constand in cumpararea si vanzarea succesiva a doua terenuri (unul situat in Bucuresti, iar celalalt in judetul Ilfov), fara a avea o justificare economica (nerentabile si cu implicatii asupra creantelor datorate bugetului de stat).

In final, aceste terenuri au fost achizitionate de suspect la preturi mai mari decat preturile la care fusesera vandute anterior: terenul din Bucuresti la un pret 10 ori mai mare decat pretul de vanzare, iar terenul din judetul Ilfov la un pret de peste aproape 3 ori mai mare.

Astfel, prin plata unor preturi nereale supraevaluate de 10,48 ori, respectiv 2,77 ori aferente achizitiei de terenuri, au fost majorate cheltuielile societatii Niky Scorpion Alcom, in scopul diminuarii masei impozabile si, in consecinta, a impozitelor datorate bugetului de stat.

Ca urmare acestor operatiuni, creditul societatii SC Niky Scorpion Alcom SRL a fost diminuat cu suma totala de 3.220.000 lei”, se arata in ordonanta prin care s-a dispus extinderea urmaririi penale.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie