Hotarare ICCJ privind recursul formulat inainte de pronuntarea unei hotarari definitive

 

Din coroborarea prevederilor art. 53 alin. (1) NCPC, cu prevederile alin. (3) teza a II-a al aceluiasi articol, rezulta ca impotriva incheierii prin care s-a respins recuzarea se poate face recurs, la instanta ierarhic superioara, in ICCJtermen de 5 zile de la comunicarea hotararii prin care s-a solutionat cauza, in ipoteza in care aceasta din urma hotarare este definitiva, iar nu in termen de 5 zile de cand a fost comunicata incheierea recurata, se arata intr-o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, despre care scrie juridice.ro.

Incheierea prin care s-a respins cererea de recuzare a unui judecator sau a membrilor completului care participa la judecarea unui apel va putea fi atacata cu recurs numai dupa solutionarea cauzei respective si pronuntarea unei hotarari definitive, in intelesul art. 634 NCPC.

In speta, Inalta Curte a retinut ca, la data declararii recursului impotriva incheierii prin care s-a respins cererea de recuzare a completului insarcinat cu judecarea apelului, cauza in care s-a pronuntat aceasta incheiere nu fusese solutionata pe fond, astfel ca recursul e prematur formulat.

Vezi aici decizia nr. 1471 din 29 mai 2015 pronuntata in de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie avand ca obiect recurs impotriva incheierii de respingere a cererii de recuzare.

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie