Avantajele rezolvarii conflictelor prin mediere

 

Digi24.ro scrie despre avantajele rezolvarii conflictelor prin mediere:

mediere, profesie juridica”Un proces dificil al carui deznodamant poate fi chiar si condamnarea la inchisoare se poate solutiona prin mediere. Astfel ca persoanele suspectate de furt, inselaciune ori de acte de violenta pot scapa de dosarele penale si chiar si de condamnari, acolo unde e cazul, printr-o vizita la mediator.

Cel mult, acestia platesc o despagubire persoanei pe care au agresat-o. In plus, costurile medierii sunt mult mai mici decat cele de la tribunal, iar conflictul poate fi solutionat chiar si intr-o singura sedinta. In Romania sunt peste sase mii de mediatori avizati. Numai in 2014, acestia au solutionat doar 1800 de dosare.

Prin mediere se poate solutiona aproape orice fel de conflict, inclusiv divorturile, iar costurile sunt mult mai mici, decat cele din tribunale. Ca sa va faceti o idee, tariful pentru solutionarea unui divort pleaca de la cinci sute de lei si poate fi solutionat chiar si in doua intalniri de mediere. In instanta, tarifele se dubleaza, iar cea mai rapida sentinta, cea in cazul unui divort fara partaj, vine abia dupa un an”.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie