Comunicarea dintre parinti si adolescent – Speta mediere

 

Mediatorul Roxana Cozma prezinta in ziaruldeiasi.ro o speta de mediere privind comunicarea dintre parinti si adolescent:

mediere proces de comunicare”Radu mi-a intins mana, si-a spus numele si m-a privit in ochi. Parea senin, cu toate ca experienta lui de viata era tulburatoare: parintii lui murisera intr-un accident, cu sase ani in urma. El fusese infiat de sora tatalui lui, care mai avea un baiat, Tudor, cu doi ani mai mare. Acesta era in clasa a X-a acum si avea probleme la scoala. In timp ce doamna Anda (Radu ii spunea pe nume) imi relata situatiile dificile prin care trecuse baiatul ei, Tudor, Radu si-a cerut scuze si a iesit din birou, cu discretie. (Numele si datele personale sunt fictive, pentru a pastra confidentialitatea si a face posibila doar reflectia asupra situatiei conflictuale.)

Anda mi-a explicat ca fiul ei natural este un tanar minunat, dar foarte nervos, nemultumit si aproape intotdeauna se simte nedreptatit de parintii lui, in comparatie cu Radu. Are o atitudine sfidatoare fata de profesorii mai indulgenti si fata de colegii de clasa, dar se simte bine in compania colegilor de la sala unde se antreneaza la lupte.

– Desi eu am facut sedinte de psihoterapie in perioada cea mai critica, in care certurile se tineau lant, spune Anda, faptul ca Tudor nu a vrut sa stea de vorba cu doamna psiholog m-a descurajat. Poate ca daca dumneavoastra ii trimiteti o scrisoare oficiala in care il invitati la mediere, asta o sa-l responsabilizeze si vom putea avea un dialog cu el!”

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie