Mediatorul Mariana Cornelia Preda: Businessuri italieneşti pe langa doine ciobanesti

 

O întreprinzătoare din Argeş şi-a deschis, într-una dintre cele mai pitoreşti localităţi din judeţ, un business ce n-are nimic de-a face cu activitatea de bază a localnicilor, oieritul. Este vorba de un atelier de tricotaje şi broderii ce produce la standarde mai mult decât pretenţioase, fiindcă produsele ce ies din mâinile femeilor de la Corbi sunt îmbrăcate de clientela unor firme precum Valentino, Benetton, Prada, Luisa Spagnoli şi Max Mara.
Mariana PredaPe plaiurile mioritice de la Corbi, o zonă de renumiţi oieri şi vrednici gospodari ce ţin la datini şi tradiţii, se nasc pe lângă doine ciobăneşti şi businessuri italieneşti.

O româncă, de profesie jurist, din Curtea de Argeş, îndrăgostită de aceste locuri a ştiut să valorifice mai bine ca oricine, hărnicia şi îndemânarea muntencelor de la Corbi. “Avusesem ocazia să le cunosc pe aceste femei în urmă cu vreo patru-cinci ani, când lucram la implementarea în zonă a unui proiect cu fonduri europene al cărui grup îl reprezentau persoanele din mediul rural, în activităţi de valorificare a lucrului de mână – tricotaje, ceramică, împletituri. Atunci am descoperit aici mai multe doamne cu abilităţi deosebite la lucrul cu andrelele, iar cum comuna mi se părea cea mai pitorească dintre toate prin care trecusem, mi-a venit ideea să deschid chiar aici un atelier de tricotaje”, povesteşte, pentru „Adevărul”, Mariana Cornelia Preda, proprietara şi administratorul atelierului, scrie adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie