Anca Dragu, ministrul Finantelor: Nu vrem să-i acoperim pe cei care au făcut speculaţii imobiliare

 

Ministerul Finanţelor Publice va modifica Legea dării în plată printr-o Ordonanţă de Urgenţă, ca să clarifice situaţia impozitului care ar trebui plătit la efectuarea transferului imobilului către bancă, după cum a nunţat, sâmbătă, ministrul finanţelor Anca Dragu, citată de sursele de presă.
Oficialul a menţionat că Ordonanţa va face referire doar la cei care au o singură casă, în care locuiesc, cazuri în care vor fi aplicate o serie de criterii.
Anca Dragu, foto dcnews.roMinistrul de resort a criticat noua lege, precizând: „Legea dării în plată observăm că este incompletă, nu prevede prin ce mecanism, cu ce costuri se implementează darea în plată. Legea ar fi trebuit să cuprindă prevederi pentru toate operaţiunile legate de darea în plată, inclusiv pentru tranzacţia de final, să includă un articol care să aducă precizarea cuvenită. (…) Am înţeles, din discuţiile cu Asociaţia Utilizatorilor de Servicii Financiare (AURSF), că este o scăpare, o eroare în lege, pentru că ne-am pus şi noi întrebarea de ce nu precizează legea aşa ceva, de ce a vrut legiuitorul ca aceşti oameni care fac uz de Legea dării în plată să plătească şi impozitul pe tranzacţii. Am înţeles că este o scăpare pur şi simplu a legii, nu s-au gândit şi la acest aspect„.
Anca Dragu a subliniat că ministerul de resort este dispus să ajute consumatorii, după ce aceştia au cerut sprijinul MFP, însă doar pe cei care sunt „într-adevăr într-o situaţie dificilă„: „Nu vrem să-i acoperim pe cei care au făcut speculaţii imobiliare. Principiul nostru este de a ajuta cazurile sociale şi, în acest moment, lucrăm alături de AURSF la creionarea acestor criterii astfel încât de data aceasta să avem un act legislativ complet„.
Ordonanţa de Urgenţă ar urma să intre în Guvern în luna iulie, scrie bursa.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie