Wolfgang Schauble,ministrul german de finanţe: “Afară înseamnă afară”

 

Mult timp liderii politici europeni au tratat cu prudenţă campaniile pro şI contra ieşirii Marii Britanii din UE – chestiunea este atât de delicată, iar ei au atât de mult de pierdut! Apoi tensiunea a răbufnit.
Joi, politicieni nervoşi i-au îndemnat în cor pe britanici să aleagă pe 23 iunie să rămână în Uniunea Europeană. Altfel riscă să producă ţării lor răni economice care nu se vor vindeca repede.

schauble_2018220bDe la cancelarul german Angela Merkel şi Jacques Delors, arhitectul zonei euro, la şefii instituţiilor UE, liderii europeni au spus că rămânerea în UE ar fi mai bună atât pentru UE cât şi pentru Marea Britanie. Înclinarea către Brexit a electoratului britanic, sugerată de sondajele de opinie, şi spre euroscepticism a votanţilor din restul UE îi forţează pe politicieni să reacţioneze.

Merkel, care a făcut tot ce a putut în februarie pentru a-l ajuta pe premierul britanic David Cameron să negocieze un statut special pentru ţara sa, a avertizat că dacă iese din UE, Marea Britanie ar putea pierde accesul la piaţa unică, de care este puternic dependent sectorul financiar britanic, scrie Reuters.

“Dacă Marea Britanie votează să plece din UE, nu va mai putea beneficia de avantajele pieţei comune europene”, a spus ea, adăgând că orice negociere a viitoarelor condiţii de acces ar începe cu Londra pe dinafară. Un averitsment similar a trimis anterior şI preşedintele Consiuluiul European, polonezul Donald Tusk, şI=i, mai puţin diplomat, ministrul german de finanţe Wolfgang Schauble. “Afară înseamnă afară”, a spus el, scrie mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie