Steve Jarding, profesor la Harvard: Responsabilitatea este cea mai importanţă lecţie în leadership

 

Steve Jarding, profesor la Harvard, susţine, de 5 ani, cursuri de leadership şi comunicare, la şcoala de vară Aspire, care are loc la Braşov şi unde participă tineri care vor să înveţe despre psihologia şi sociologia tehnicilor de management şi leadership şi cum să participe activ în societate.
Ce înseamnă leadership?

AspireSunt multe definiţii, şcoli şi viziuni care dezbat problema asta, dar profesorul Steve Jarding, de la Harvard, spune că atunci când încearcă să definească termenul în faţa studenţilor, preferă să descopere definiţia împreună cu tinerii cursanţi. Orice ar însemna pentru fiecare din noi, leadership-ul are totuşi o trăsătură de bază pe care Jarding o repetă foarte des – responsabilitatea. Oricine are talent şi investeşte în educaţia lui, are o responsabilitate faţă de ceilalţi prin prisma abilităţilor sale. Ideea funcţionează, într-un fel, ca jurământul lui Hipocrat. Spre exemplu, dacă o persoană este medic, are responsabilitatea să ajute pe oricine are nevoie de asistenţă medicală, dacă cineva se pricepe foarte bine la ceva, are responsabilitatea să dea mai departe celor din jur, să ajute şi să contribuie pe felia lui, la ce se pricepe el mai bine. Dacă într-o societate avem mai multe persoane care fac asta, care nu acţionează strict individual, atunci avem o comunitate, avem acţiune civică, avem o societate vie şi sănătoasă.
Acesta este mesajul pe care Jarding încearcă să-l transmită mai departe tinerilor care s-au înscris la Şcoala de vară Aspire, scrie mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie