Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene: Cu firmele IT este o formă de captură a statului mult mai gravă decât frauda la achiziţii

 

Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea a spus, referitor la firmele IT care au câştigat licitaţii, că este o formă de captură a statului mult mai gravă decât fraudele la achiziţii deoarece au fost inventate nevoi false pentru contracte care nu sunt executate, sistem creat de Sebastian Ghiţă.
Cristian GhineaNu este vorba de o simplă fraudă la achiziţii, ăştia sunt ca termitele. (…) Când inventezi nevoi, când efectiv nu-ţi pasă de ce se întâmplă, ce laşi în urmă ci doar inventezi nevoi false ca să iei nişte contracte pe care evident că nu le execuţi că nu sunt utile statului, asta este o formă de captură a statului mult mai gravă decât simpla fraudă la achiziţii„, a spus, duminică, ministrul la Digi24.

Sunt sisteme IT care n-ar fi trebuit să existe. (…) Vorbim de un sistem mult mai pervers care a fost creat special de deputatul Sebastian Ghiţă în care se inventează nevoi absolut fictive ale instituţiilor doar pentru a se putea toca bani pe aceste sisteme IT, acesta este cazul pe care l-am trimis la DNA în prima săptămână de mandat„, a spus Ghinea.

Ministrul a spus că pe partea de deşeuri trebuie terminat până la finalul anului Planul naţional de gestionare a deşeurilor, dar că a fost semant în aprilie contractul cu consultantul pentru că a fost o achiziţie cu probleme, scrie mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie