Avocatul Poporului solicită Ministerului Sănătății clarificări în privința modului de plată a gărzilor medicilor

 

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și solicită Ministerului Sănătății (MS) clarificarea situației cu care se confruntă medicii în privința modului de plată a gărzilor.

avocatul poporuluiAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și solicită MS să ia măsurile legale pentru clarificarea situației cu care se confruntă medicii în privința modului de plată a gărzilor. Totodată, Avocatul Poporului solicită MS să comunice modalitatea legală de plată a gărzilor în perioada august — septembrie 2016. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 41 din Constituția României privind munca și protecția socială a muncii„, informează un comunicat transmis joi AGERPRES.

„Conform știrilor publicate în presă, medicii susțin că MS a ‘interpretat nelegal, printr-o circulară, prevederile OUG nr. 20/2016 (…) în sensul că, pentru același angajat, stabilește două valori de plată, respectiv salariul de bază este plătit la o valoare majorată, iar pentru calculul gărzilor se indică spitalelor să folosească un salariu de bază mai mic, nu cel real’„, explică Avocatul Poporului.

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie