Impozitarea societăților din statele membre ale Uniunii Europene va fi reformată

 

Impozitarea societăților din statele membre ale Uniunii Europene va fi reformată, conform anunțului Comisiei Europene, care a relansat pachetul referitor la baza fiscală consolidată comună a societăților (CCCTB).

taxa pe tranzactii financiareCCCTB, obligatorie pentru marile grupuri de companii din UE, va stabili o bază impozabilă unică în toată Uniunea, anulând diferențele dintre sistemele naționale, regimurile preferențiale și regulile care pot fi exploatate pentru evitarea taxelor. În aceste condiții, prețurile de transfer, care reprezintă principala metodă de a diminua taxele pe profit, vor dispărea pentru că nu va mai fi necesară utilizarea lor.
CCCTB introduce reguli unice pentru calcularea bazei impozabile în UE pentru impozitul pe profit, în locul celor 28 de sisteme aplicate în fiecare stat membru. Comisia relansează, astfel, CCTB, care a fost propusă inițial în 2011, dar nu a întrunit atunci acordul tuturor statelor membre.

CCCTB ar urma să fie implementată în două etape. Baza comună poate face obiectul unui acord rapid, iar consolidarea ar trebui introdusă imediat după aceea, permițând astfel valorificarea tuturor beneficiilor oferite de sistemul complet, scrie profit.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie