CSM: în cazul în care Parlamentul respinge prin lege OUG nr.14/2017, OUG nr.13/2017 va fi repusă în vigoare

 

În cazul în care Parlamentul nu aprobă ordonanța de urgență de abrogare a actului normativ privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală, OUG 13/2017 își va produce efectele în integralitate, potrivit unui punct de vedere redactat de Direcția legislație, documentare și contencios din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
AbrogareSemnalăm faptul că în cazul în care Parlamentul respinge prin lege OUG nr.14/2017 (ordonanța de abrogare — n.r.), OUG nr.13/2017 va fi repusă în vigoare. (…) Așadar, în cazul în care Parlamentul nu aprobă OUG nr.14/2017, OUG nr.13/2017 își va produce efectele în integralitate”, se precizează în documentul citat.

În susținerea argumentației, specialiștii CSM invocă o prevedere din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă, conform căreia nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ inițial, dar sunt exceptate „prevederile din ordonanțele Guvernului care au prevăzut norme de abrogare și au fost respinse prin lege de către Parlament”, potrivit agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie