Revenirea negociatorilor UE şi FMI în Atena a generat un uriaş sentiment de uşurare

 

Companiile din Grecia îşi pun investiţiile la gheaţă în pofida perspectivei obţinerii de noi fonduri prin programul de bailout, scrie Financial Times.

negociere contract colectiv de muncaPentru oamenii de afaceri din Grecia, revenirea negociatorilor UE şi FMI în Atena a generat un uriaş sentiment de uşurare.

„Suntem recunoscători că am trecut de acest impas“, spune Christian Hadjiminas, un om de afaceri grec, referindu-se la disputa de două luni dintre guvernul grec şi creditorii săi, dispută ce a reînviat temerile legate de o repetare a crizei din 2015.

Impasul recent, care a generat un rar conflict public între UE şi FMI cu privire la sustenabilitatea datoriei Greciei, a fost depăşit după ce Atena a acceptat în principiu să adopte reforme fiscale şi de pensii cerute de fond. FMI spune că măsurile sunt necesare dacă Grecia vrea să atingă ţintele legate de excedentul fiscal în 2019 şi mai departe.

În urma concesiilor, Grecia va putea primi fonduri de bailout pentru a-şi acoperi plata unor datorii de 7 mi­liarde de euro în iulie, scrie zf.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie