Lista ANPC a entităţilor care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe conţine doar 29 de societăţi
Lista entităţilor care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe, publicată pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), conţine doar 29 de societăţi, ceea ce reprezintă aproximativ 15% din totalul firmelor care activează în acest domeniu în România. (Potrivit unei analize realizate de KeysFin pe baza datelor depuse de firmele de management al creanţelor, în 2015, în România, existau 193 de firme cu acest profil, care au realizat în 2014 afaceri de 194 milioane de lei).
Având în vedere că, începând cu 1 ianuarie a.c., pot derula activităţi de recuperare a creanţelor doar firmele înregistrate la ANPC, înseamnă că persoanele fizice sau juridice cărora li se cere returnarea datoriilor la diverse bănci sau companii de utilităţi nu sunt obligate să dea curs solicitării.
Printre societăţile publicate în lista de pe site-ul ANPC se numără EOS KSI ROMANIA SRL, KRUK ROMANIA SRL, ASSET RECOVERY DEBTS SRL, TOP FACTORING SRL, COFACE ROMANIA CREDIT MANAGEMENT SERVICES SRL şi COLECTARE RECUPERARE CREANŢE CRC SRL.
Începând cu 1 ianuarie 2017, activitatea de recuperare creanţe poate fi desfăşurată numai de către entităţile înregistrate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), potrivit unei ordonanţe de urgenţă intrate în vigoare.
Totodată, recuperatorii trebuie să aibă un sediu social în România, o sucursală sau un reprezentant pentru rezolvarea litigiilor sau pentru a răspunde contravenţional sau penal în faţa autorităţilor,scrie curierulnational.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!