Proiect de lege: Studiile postuniversitare, de master şi de doctorat să fie asimilate stagiului de cotizare în sistemul de pensii

 

Trei parlamentari PNL au depus un proiect de lege care prevede că şi studiile postuniversitare, de master şi de doctorat vor fi asimilate stagiului de cotizare în sistemul de pensii, nu doar cele universitare, indiferent de numărul de ani şi de instituţii absolvite, transmite News.ro. Inițiatorii motivează că munca intelectuală este tratată „superficial” în România şi „dusă la derizoriu”.

acreditare studiiPotrivit legii pensiilor, în acest moment se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, precum studiile la zi în învăţământul universitar.

Proiect de lege prevede că acestor studii se adaugă şi cele postuniversitare, şi cele ale programelor universitare de master şi de doctorat.

Asiguraţii care au absolvit mai multe instituţii de învăţământ superior beneficiază de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a tuturor perioadelor de studii”, se arată în proiect.

Iniţiatorii motivează că în România munca intelectuală nu este recompensată suficient, scrie digi24.ro

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie