Presedinte ANAF fara culoare politica – Mirela Călugăreanu,

 

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marți, că noul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu, nu are „culoare politică”, fiind numită doar pe criterii de competență.

Am primit din partea domnului ministru de Finanțe (…) mai multe propuneri, împreună ne-am consultat, am vorbit cu fiecare dintre persoanele respective și am ales o doamnă (…) foarte respectată și foarte hotărâtă, o doamnă care își dă seama că joacă cartea vieții profesionale prin această numire, domnia sa neavând gri: ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi. (…) Doamna nu are absolut nicio culoare politică, chiar nu are nicio culoare politică„, a declarat premierul, la Realitatea TV.

El a subliniat că acei contribuabili care sunt cinstiți vor fi respectați și ajutați în continuare, dar trebuie găsite noi mijloace pentru a contracara fenomenul evaziunii fiscale.

„Pe cei cinstiți îi respectăm și îi ajutăm în continuare, îi vom trata corect, dar ceea ce se întâmplă acum pe acest domeniu de fiscalitate, de evitare și diminuare nejustificată a bazei de impozitare, vom căuta și noi mijloace, tot legale de a contracara acest fenomen. Fiindcă domniile lor beneficiază de acest mediu economic stabil din România, fac profit, dar înțeleg să-l plătească în altă parte, știu eu, în paradisuri fiscale. Este un meci care pe care, dar (…) vom încerca să găsim mijloacele necesare pentru a fi corecți, până la urmă, unii cu alții”, a mai spus Tudose, potrivit agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie