Dezbaterea electorala online este cu prezenta fizica a candidatilor la Consiliul de Mediere?

 

In data de 29 ianuarie 2019 pe site-ul Consiliului de Mediere era publicat anuntul cu privire la dezbaterea electorala organizata de Cosiliul de Mediere:” În considerarea politicii de transparență decizională, pentru a oferi posibilitatea candidaților de a-și prezenta platformele electorale, precum și mediatorilor de a-i cunoaște pe candidați și a vota în cunoștință de cauză, Consiliul de Mediere invită în data de joi, 21 februarie 2019, în intervalul orar 13-15, toți candidații la demnitatea de membru în Consiliul de Mediere validați de Comisia Electorală la o dezbatere publică transmisă on-line, organizată prin grija instituției noastre. Mediatorii vor avea posibilitatea de a urmări transmisiunea integral, în direct, pe site-ul Consiliului de Mediere www.cmediere.ro/live.
Mugur Bogdan MITROI Președinte”

Am citit anuntul, mi-am rezervat in agenda ziua si intervalul orar fiind convinsa ca dupa validarea candidatilor de catre Comisia Electorala candidatii vor primi un link care le va permite sa se logheze si sa participe la dezbaterea mai sus mentionata. Pentru ca se mentioneaza ca aceasta dezbatere va fi online.

Mare mi-a fost mirarea cand colega noastra candidata Aurora Carlig mi-a spus, in cadrul sedintei CPMJ Cluj, ca ea si-a cumparat bilet de avion ca sa mearga la Bucuresti, la sediul CdM pentru dezbaterea din 21 februarie, inca de cand s-a facut anuntul.
Sunt confuza!Am participat la numeroase conferinte, dezbateri, sedinte,etc online fara sa fie nevoie sa plec din biroul meu, asa ca nu inteleg ce legatura are dezbatere online cu prezenta fizica la Bucuresti la sediul Consiliului de Mediere.

Eu nu am regasit aceasta cerinta/precizare in textul anuntului. Unul din elementele importante ale unui anunt/invitatie este ziua, ora si locul unde va avea loc evenimentul pe care il anunta sau la care se lanseaza inivtatia. Anuntul de mai sus anunta ziua, ora, cine este invitat sa participe si mai mentioneaza ca este o dezbatere online. Consider ca daca la aceasta dezbatere este nevoie de prezenta fizica a candidatilor intr-un anumit loc(!) acest aspect trebuia mentionat. Si mi se pare interesant ca unii colegi au astfel de detalii care nu sunt facute publice.

Exista numeroase platforme online care permit participarea la o conferinta/dezbatere de oriunde ai fi in lumea asta. Ca de aceea este online. Asa cum mediatorii se pot conecta si interactiona(sper, ca doar ideea este de a cunoste candidatii) tot asa exista solutii tehnice, gratuite pentru participarea online si a candidatilor.

Suntem 22 de candidati validati astfel ca la un calcul simplu asta inseamna ca, in cel mai fericit caz, ne sunt alocate 5.45 minute fiecaruia. Pentru mine participarea fizica ar insemna costuri de timp( minim 17 ore) si financiare(aproximativ 1.200 lei). Din calcule rezulta ca prezenta fizica m-ar costa 220 lei/minut si 187 minute/minut. Subliniez ca este vorba despre o dezbatere online.

In sarcina carei comisii cade solutionarea acestei situatii? Sau e obligatia CdM-ului?

Votam la urne din cutii de carton,pe buletine tiparite la Consiliul de Mediere iar dezbatere online este cu prezenta fizica intr-un anumit loc?
In ce an suntem?

Anca Stancu, mediator

Cuvinte cheie: , , , ,

 

1 comentariu

  1. Dana spune:

    Imi place blog-ul, sa mai postati!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie