Gala Excelentei in Mediere - 27 Septembrie 2013

Carte de Onoare

 

dorin badulescuStimati colegi,
Stimat auditoriu,
Va adresez rugamintea sa primiti, in primul rand, urarile mele de bine si sa va urez mult succes in activitatea nu lipsita de dificultati pe care o deasfasurati in beneficiul medierii si a profesiei de mediator. Totodata doresc sa remarc si sa apreciez eforturile deosebite ale organizatorilor, pe care ii felicit pentru initiativa de a organiza acest eveniment major care, in mod sigur, va avea un ecou important in randul publicului larg si care demonstreaza odata in plus entuziasmul si gandurile bune cu care mediatorii au intrat in randul profesiilor liberale din Romania.

In acelasi timp am un sentiment de tristete pentru ca nu pot fi impreuna cu dumneavoastra la acest eveniment important din viata mediatorilor, insa prioritati de rezolvare a problemelor specifice cadrului legislativ in legatura cu profesia noastra nu mi-au dat posibilitatea sa particip, fiind obligat sa ramana in capitala pentru a fi aproape de factorii decizionali cu care, in ultimele zile, am avut intilniri de lucru si cu care am in continuare contacte care sper sa se concretizeze in scurt timp intr-o liniste profesionala pe care o asteptam de mai multe luni.

Evenimentul de astazi pune in lumina favorabila medierea si profesia de mediator, fiind primul de aceasta natura si amploare organizat in Cluj-Napoca si care dovedeste in plus ca atunci cand mediatorii sunt uniti si participa cu toate fortele la sprijinirea profesiei din care fac parte, pot deveni de neclintit, indiferent de factorii externi cu care se confrunta si problemele specifice unui corp profesional in plina ascensiune.

Mesajul meu catre domniile voastre este unul de apel la unitate si colegialitate care , din perspectiva mea, s-a concretizat prin acest eveniment unde foarte multe dintre asociatiile profesionale au devenit partenere si care se constituie intr-un bun exemplu pentru viitoarele evenimente pe care le vor organiza atat Consiliul de Mediere cat si alte organizatii de profil. Astfel de evenimente sunt dovada suprema ca mediatorii sunt un corp profesional bine structurat si conturat, iar organizarea noastra in organizatii profesionale nu este un lucru intimplator ci o necesitate a viitorului unde libertatea de miscare si de asociere sunt respectate.

Fiind un eveniment care prin natura lui indeamna la atitudini pozitive si la ganduri bune, sunt convins ca aprecieri tehnice sau de alta natura raportate la viata de zi cu zi a medierii in Romania nu isi gasesc locul in mesajul meu si ca urmare va rog sa imi permiteti sa afirm ca toti mediatorii sunt excelenti prin ceea ce fac in fiecare zi, prin serviciile pe care le ofera cetatenilor care de ani asteptau omul ce aduce pacea sociala. Iata de ce pot spune cu certitudinea ca nu gresessc: omul ce se afla in spatele persoanei autorizate ca mediator este excelent prin natura lui deoarece a ales sa isi dedice energia si timpul in slujba semenilor pentru a aduce cu sine linistea si normalitatea.

In finalul mesajului meu va rog sa ramanem tot asa cum am fost pina acum, uniti si dornici de afirmare, pentru ca numai in acest mod vom avea certitudinea reusitei de a detine o profesie bine reglementata si de o calitate ireprosabila.

Cu respect, Dorin Valeriu Badulescu,Presedintele Consiliului de Mediere

Gala Excelentei in Mediere a trecut… si ma incearca acum nostalgia scurgerii prea rapide a clipei… a fost ceva de vis si pot sa spun ca desi am mai participat la evenimente de acest gen in trecut, pe acesta pot sa-l trec fara sa gresesc in topul listei.
A fost primul eveniment de acest gen in Romania si s-a desfasurat cu un succes extraordinar. Aceasta a fost parerea tuturor invitatilor prezenti, fiind placut surprinsi de inaltimea si prestanta evenimentului. De altfel am primit numeroase aprecieri legate de inalta tinuta a evenimentului iar invitatii s-au aratat deplin multumiti de faptul ca evenimentul le-a intrecut asteptarile.
Ne ramane sa pastram amintirile si sa ne pregatim pentru altele, care urmeaza sa vina si de noi depinde sa se intample.
Ii multumesc d-nei Anca Stancu, ii multumesc d-lui Horea Uioreanu si tuturor acelora care au sprijinit si sau implicat personal sau sufleteste in acest eveniment. Pentru ca profesia de mediator are nevoie de oameni de suflet.
Le multumesc celor care au facut eforturi deosebite sa fie alaturi de noi.
Le multumesc si celor care nu au putut fi prezenti, dar s-au gandit la noi.
Le multumesc presedintilor de asociatii profesionale in mediere care au sprijinit evenimentul si au devenit parteneri ai evenimentului. Le multumesc pentru ca au aratat ca exista unitate in mediere. Fiindca doar asa vom reusi ca profesie.
Toti impreuna!

Viorel Danciu, mediator

Acest eveniment a avut si scop de promovare a profesiei, dar nu numai… acest eveniment a dorit sa arate ca medierea a reusit in Romania, ca dovada cresterea interesului pt. profesie… vedem ca aceia care acum cativa ani spuneau ca medierea nu va reusi in Romania si profesia va cadea in desuetudine, acuma vor sa devina mediatori de drept.. si asta datorita unor oameni total dedicati profesiei si care au reusit sa depaseasca oricate si orice obstacole, medierea devenind pentru ei un mod de viata… acest eveniment a venit sa recunoasca si meritul unor asemenea oameni… si daca nu noi am fi facut asta, cine sa o faca ?

Citeste intregul articol

Viorel Danciu, mediator

Gala Excelentei in Mediere si-a meritat titlul de “excelenta”, amiftrioana evenimentului,colega noastra Anca Stancu,a fost la inaltimea asteptarilor. S-au premiat colegi mediatori pentru contributia lor la promovarea medierii, ii amintesc doar pe: Eugenia Sortan,Mariana Belbita,Constantin Asofronie,Florin Zamfir, de asemenea, au mai fost premiati: doamna Alina Gorghiu,care nu a fost prezenta dar a transmis video un mesaj de multumire pentru participanti, domnul judecator Cristi Danilet pentru ca domnia sa crede cu toata fiinta in mediere si o sustine de fiecare data cand are ocazia,domnii Zeno Sustac si Ion Dedu,presedintele Consiliului judetean Cluj Napoca Horea Uioreanu, pentru sustinerea evenimentului si ca promotor al medierii.

Citeste intregul articol

Laura Vilsan, mediator

În cochetul Restaurant „Univers T” al hotelului cu acelasi nume cu începere de la orele 16 s-au întrunit cca 200 de persoane îngrijit si elegant îmbracate pentru a marca si sarbatorii excelenta în medierea româneasca.

De la bun început, amfitrioana- acestui eveniment d-na mediator Anca Lucia Stancu totodata si managerul MediereNet.ro în cuvântul sau de deschidere a precizat ”Scopul Galei Excelentei în Mediere este acela de a ne face vazuti si auziti. Nimeni nu poate face asta mai bine decât noi, pentru ca nu poti aprecia ceva ce nu cunosti. Noi stim ca suntem valorosi ca oameni si ca profesionisti. Avem nevoie de apreciere si recunoastere pentru ca ne face placere sa stim ca cineva vede munca si rezultatele noastre.”

Citeste intregul articol

Alin Romulus Pacurar, mediator

Gala Excelentei in Mediere si-a meritat titlul de „excelenta”, amiftrioana evenimentului,colega noastra Anca Stancu,a fost la inaltimea asteptarilor. S-au premiat colegi mediatori pentru contributia lor la promovarea medierii, ii amintesc doar pe: Eugenia Sortan,Mariana Belbita,Constantin Asofronie,Florin Zamfir, de asemenea, au mai fost premiati: doamna Alina Gorghiu,care nu a fost prezenta dar a transmis video un mesaj de multumire ptr.participanti, domnul judecator Cristi Danilet ptr. ca domnia sa crede cu toata fiinta in mediere si o sustine de fiecare data cand are ocazia,domnii Zeno Sustac si Ion Dedu,presedintele Consiliului judetean Cluj Napoca Horea Uioreanu, ptr.sustinerea evenimentului si un promotor al medierii.

Georgiana Fodor, o tanara pianista ne-a incantat auzul cu acorduri de muzica clasica, iar  antreprenorul  italian de la Il Norcino di Famiglia ne-a incantat papilele gustative cu specialitati fine facute intr-o localitate de langa Ancona,dupa retete vechi de sute de ani-mezeluri de exceptie. Si pentru a simti pe deplin aroma specialitatilor acestea au fost asezonate cu sortimente de vinuri nobile de la Nachbil.

Gazda evenimentului, Anca Stancu, s-a straduit si a reusit sa dea o tusa de eleganta si bun gust acestui eveniment,iar eu sper ca acesta a fost primul dar nu si ultimul,Gala putand deveni de acum o traditie,iar mediatorii care isi aduc contributia la profesarea si promovarea acestei minunate profesii,sa fie cu totii recompensati. Stiu ca in tara mai sunt multi alti colegi care merita cu prisosinta respectul nostru si recunoasterea contributiei lor la promovarea medierii, de aceea am toata increderea ca evenimente de acest gen pot veni in intampinarea acestor deziderate.

Mai multe detalii, le veti gasi pe MediereNet.ro – cea mai buna publicatie on-line destinata medierii din Romania.

Laura Vilsan, mediator

Am fost invitat si am participat la prima gala a mediatorilor, care s-a desfasurat la CLUJ. Pot spune ca a fost un EVENIMENT deosebit in cariera mea de mediator. A fost superb, o organizare fara fisuri. Din  nou aceasta doamna ANCA STANCU s-a ridicat la un standard extra. Iti multumesc Anca Stancu si afirm public ca meriti DIPLOMA DE EXCELENTA  PENTRU CEL MAI FRUMOS EVENIMENT ORGANIZAT IN MEDIERE. Ai stiut sa gasesti sponsori, ai facut totul fara taxa, ai premiat multi mediatori care si-au adus contributia la dezvoltarea acestei nobile profesii. Ai infiintat un portal cu si despre mediere si esti capabila sa aduni alaturi, mediatori cu diverse viziuni despre mediere. Mi-a placut si-ti multumesc. Sunt convins ca nu te vei opri aici  si vei continua aceasta munca de unire a mediatorilor. FELICITARi din tot sufletul!!!

ION DEDU, ION DEDU & ANDREEA RADUT – societate civila profesionala de mediatori

Sper ca aceasta Gala sa devina un bun obicei in care mediatorii sa se simta ca la ei acasa.

Claudiu Ignat, mediator

Momentele speciale alimenteaza devenirea noastra iar pasiunea depusa pentru realizarea lor este resortul necesar transpunerii lor in realitate.
Gala Excelentei in Mediere, un reper in timp si in suflet pentru noi, cei prezenti.

Zeno Sustac, mediator

Una dintre cele mai importante abilitati ale omului este comunicarea, In unele cazuri, din vari motive, comunicarea dispare si se nasc conflicte. Pentru ca acestea sa dispara era nevoie de o solutie. Asa a aparut medierea si mediatorii.
Astazi avem bucuria si onoarea de a sarbatori, in premiera, pe cei care au fost pionieri in domeniu.
Felicitari lor, felicitari organizatorilor si succes in viitor.

Horea Uioreanu, Presedintele Consiliului Judetean Cluj

Sper sa fie intr-un an bun! 2013!
Succes!
Felicitari noua pentru Excelenta!

Zamfir Florin, mediator

Prezenti la Gala Excelentei in Mediere salutam initiativa colegilor clujeni pentru idee si organizarea evenimentului.

Asofronie Constantin, Presedintele Asociatiei Mediatorilor Galati

Excelenta in Mediere este astazi la Cluj Napoca!
Salut cu entuziasm si felicit organizatorii precum si pe toti cei implicati in promovarea si consolidarea medierii in Romania.
Mult succes si pe viitor!

Alin Romulus Pacurar, mediator, vicepresedintele Asociatiei Mediatorilor Mures

Cu speranta si incredere , la Excelenta in Mediere.

Vasile David, mediator

Salut cu entuziasm si felicit organizatorii marelui eveniment Gala Excelentei in Mediere.
Mult succes pe viitor.

Maier Eugenia, mediator

Gala Excelentei in Mediere este primul eveniment de acest gen din Romania, care vine sa confirme ca medierea in Romania functioneaza.

Viorel Danciu, mediator, Presedintele Asociatiei Mediatorilor Ardeleni

Felicit organizatorii pentru acest eveniment si sper sa continue….
Felicitari si pentru noi, toti mediatorii!

Nedelcu Ienei Anda, mediator

Va salut si va multumesc pentru invitatia la eveniment.

Eugenia Sortan, mediator

Excelenta idee,transpusa in practica, de a ne intilni la Gala Excelentei in Mediere.
Felicitari organizatorilor si succes.

Vargan Vasile, mediator, Presedintele Asociatiei Mediatorilor din Bucovina

Suntem onorati sa fim parteneri ai primei Gale a Excelentei in Mediere organizata in Romania.
O initiativa minunata si un eveniment de succes, primul dintr-o suita lunga de multe altele.

Gianni Silvestrini, Paula Sipos, Il Norcino di Famiglia

Multumim pentru excelentul eveniment. Doresc medierii VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!

Elena Bustea, mediator, Presedintele Centrului Avocatilor Mediatori

O impresionanta demonstratie de unitate data de mediatorii din România, dezbatuta intens in presa locala, nationala si virtuala.
O organizare perfecta, cu participarea unor membri importanti din CM, CSM, ICCJ, profesori universitari, cât si a unor politicieni de seama.
Multumim pentru minunata Gala la care am participat. Urez Galei Excelentei in Mediere ani multi si fructuosi.

Catalin Gherzan, avocat Baroul Arges

Sunt incantat de excelenta organizarii Galei Excelentei in Mediere.
Felicitari organizatorilor, tot respectul Anca Stancu!

Jud. Cristi Danilet, membru CSM

Galei Excelentei in Mediere ii doresc multi ani, sa ajunga si strabunica. Ma bucur ca ma aflu aici si ma inclin…

Claudia Goage, mediator

Am spus PREZENT! Eveniment inedit in peisajul medierii din Romania! www.eurocountaudit.ro, in calitate de partener, a participat la Gala Excelentei in Mediere organizata la nivel national pentru prima data la Cluj Napoca! Cum a fost? A fost o seara minunata: organizare de exceptie, oameni de referinta si profesionisti in mediere, atmosfera rafinata si o gazda exceptionala. Multumim, Anca Lucia Stancu! Multumim, MediereNet!

Oana Luca, mediator

Doresc sa va multumesc pentru efortul depus pentru organizarea unui eveniment de o asemenea amploare si, mai mult chiar, de o asemenea importanta, intr-o maniera impecabila.Doresc sa va felicit pentru profesionalismul de care dati dovada.Organizarea unui eveniment implica multa munca si mult suflet iar dumneavoastra ati demonstrat acest lucru.Asteptam cu nerabdare si viitoarele intruniri !

Luminita Balasz, mediator

Felicitari pentru eforturile asidue privind promovarea medierii. Imi pare rau ca nu am putut sa ajung dar sper sa ne vedem curand cu bucurie! Apreciez orice eveniment organiat privind medierea, felicitari organizatorilor!

Artemiza Decis

Felicitari , un eveniment elegant, pe care cei din exteriorul profesiei l-au perceput ca un eveniment al unor adevarati profesionisti. Imaginea mediatorului ca profesionist se poate consolida doar prin evenimente de calitatea acestuia.

Andreea Radut

Cu speranta ca aceasta Gala a Excelentei in Mediere va fi de bun augur.

SS Indescifrabil

Sper ca aceste Gale ale Excelentei in Mediere vor duce la promovarea acestui concept destul de nou la noi.

SS Indescifrabil

Municipiul Cluj-Napoca va gazdui vineri, 27 septembrie, în premiera în România, o gala dedicata noii profesii a mediatorilor.

Evenimentul poarta numele ‘Gala Excelentei în Mediere’ si este organizat de MediereNet.ro, revista mediatorilor din România, în parteneriat cu Consiliul Judetean (CJ) Cluj.

Managerul MediereNet, Anca Lucia Stancu, a declarat anuntat ca la Gala Excelentei în Mediere vor participa peste 200 de mediatori din întreaga tara, care reprezinta 99% dintre cele 70 de asociatii ale mediatorilor din România.

Potrivit organizatorilor, în România exista în prezent circa 6.000 de mediatori, numar în continua crestere.

Conform legii, prin apelarea la mediere înainte de apelarea la instantele de judecata cei în cauza beneficiaza de reduceri de 50% a taxelor de timbru.

Autor:Marius Septimiu Avram, editor: Karina Olteanu, agerpres.ro