Facilitarea

 

Facilitarea este cea mai simpla negociere asistata si presupune prezenta unei a treia parti care se concentreaza pe proces, spre deosebire de negocierea neasistata unde partile se concentreaza pe continut.

Facilitatorul poate actiona ca moderator, mai ales atunci cand, in negociere sunt implicate mai mult de doua parti cu interese diferite. Ca moderator, facilitatorul, controloeaza calitatea dialogului, ofera alternative de imbunatatire a comunicarii si intelegerii dintre parti, obiectivul lor fiind acela de a crea si mentine o atmosfera care sa conduca la realizarea unui acord.

Facilitarea reprezinta si un mod de a ajuta grupurile sa lucreze mai bine in cadrul unor intilniri.

Facilitatorul asigura desfasurarea procesului si foloseste diverse tehnici, pe masura ce acesta evolueaza iar partile aflate in disputa conlucreaza eficient in vederea imbunatatirii intregii relatii si a rezolvarii sustenabile a prezentei dispute,in particular.

Chiar daca este cea mai simpla metoda de negociere asistata, este unul din cele mai importante mijloace consensuale in cadrul ADR.

Facilitarea face posibila negocierea, prin crearea unui inceput, ea permitand initierea de contacte intre partile aflate in disputa.

Newsletter

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a fi la curent cu toate noutatile MediereNet!

Asistenta persoane juridice

Persoana de contact (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Numele companiei (optional)

Ce tipuri de servicii va intereseaza?

Doriti sa fiti contactat prin telefon?

Introduceti aici numarul de telefon (optional)