Sectiunea mediatorului

 

Dragii mei viitori colegi,

Va felicit ca cititi aceste randuri, pentru ca, asta inseamna fie ca va ganditi sa va alegeti o profesie, fie ca vreti sa faceti o schimbare in viata voastra profesionala sau poate va doriti sa o completati.

Astfel, am ocazia sa va vorbesc despre o profesie minunata care,cu siguranta, va va seduce.

In timpul cursului meu, unul dintre formatori ne-a spus ca „Mediatorul este un om fericit”. Atunci am ras,fara a intelege adevarul din aceste cuvinte firesti si simple. Mai tarziu, dupa ce am inceput sa profesez, am priceput: medierea este o profesie de vocatie. Un bun mediator este cel care intre gand si fapta pune suflet. E nevoie sa te implici, sa o faci total, minte si suflet, ramanand detasat. E nevoie sa poti accepta si iubii oamenii asa cum sunt ei, sa crezi si sa fi dispus sa-i „conduci” catre imensul zacamant din bunatate din ei. E nevoie sa o simti pe sufletul tau ca sa o poti face. Poti fi neutru si impartial doar atunci cand tu, ca persoana, ai incredere in tine, esti echilibrat, iubitor, generos, pozitiv si liber sa arati si sa exprimi intreaga pleiada de gesturi si cuvinte care te definesc ca fiinta umana. Fiind, simplu, tu insuti.

Muncind cu tine insuti ca sa ajungi, sau ca sa ramai, astfel, de fapt muncesti pentru fericirea ta. Mediatorul este un „luptator” pentru pace. Pentru pacea din el, pentru pacea partilor, pentru pacea societatii. Fericirea vine din interior. Cu cat mai multa pace exista in tine, cu atat vei simti mai multa fericire. Iar starea de bine si de fericire dau dependenta. La asta ma refeream cand spuneam ca va va seduce.

Nu spun ca e usor. Dar se poate.

Newsletter

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a fi la curent cu toate noutatile MediereNet!

Parteneri

Mediere.Pro

Medierea.eu

Mediere.Pro

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Mesajul tau