Comunitatea mediatorilor: Monica Constantin

 

Profil de mediator

Date profesionale Date de contact
Sediul profesional: București
Pregatire în mediere: Fundaţia pentru Schimbări Democratice
Data autorizării: 24 Noiembrie 2012
Limbi străine: Franceză
Domenii de specializare: Comercial, societar, insolvență, muncii, familie, minori, civil, penal
Organizaţii în care este membru: Asociaţia Colegiul Mediatorilor
Telefon:0752.444.912
Email: monica.constantin@mcomediere.eu
Adresa web: http://www.MCOmediere.eu

Despre mediatorul Monica Constantin

Pentru persoanele implicate intr-un conflict, acesta este o sursa de demotivare, de dezangajare si chiar de tragedii personale ireparabile. Pentru o companie, conflictul genereaza inevitabil pierderi de competitivitate, adesea foarte mari si care afecteaza in mod negativ rezultatele de exploatare.

Cred cu tarie in utilitatea si eficacitatea medierii, pentru ca intervine intotdeauna la intersectia, subtila si fragila, dintre inima si ratiune.

Peste 15 ani de experienta profesionala in mediul privat, din care 10 ani in functii de coordonare si conducere, mi-au permis sa dobandesc si sa dezvolt o cunoastere practica a vietii unei companii si o intelegere in profunzime a nevoilor si asteptarilor, atat ale organizatiei cat si ale colaboratorilor, sa apreciez importanta comunicarii intre oameni in viata de zi cu zi si insemnatatea gestionarii conflictelor si tensiunilor. Experienta profesionala acumulata intr-un mediu complex, competitiv si aflat intr-o continua miscare, cu un potential conflictual ridicat, mi-a permis sa analizez si sa inteleg in profunzime dinamica relatiilor interumane, insemnatatea exprimariiopiniilor intr-o echipa, cum trebuie condus procesul de adoptare a deciziilor, geneza conflictului… Pe scurt, imi este familiar tot ce inseamna viata unei companii, negocierea comerciala, sociala si juridica. In toti acesti ani m-au interesat in mod deosebit relatiile umane si m-am format in diverse tehnici de dezvoltare personala si comunicare. Am avut privilegiul de a lucra cu o paleta foarte diversa de organisme, precum si persoane private si am avut de-a face cu situatii din cele mai complexe, in care am ajutat la dezamorsarea unor situatii conflictuale si la gasirea solutiilor celor mai prielnice.

Sunt convinsa ca nu putem face fata provocarilor imense cu care ne confruntam astazi, decat imbunatatind modul in care comunicam si identificam solutii unii cu altii, la toate nivelurile. Comunicarea defectuoasa este principala cauza generatoare de conflicte, inainte chiar de existenta unor interese diferite ale partilor aflate la un moment dat in divergenta. Intr-un conflict/diferend/disputa, cel mai adesea, partile nu mai gasesc formula potrivita pentru comunicare. Intr-o atare situatie, este evident ca nici solutiile, adesea la indemana celor implicati, nu pot fi identificate. Sala de judecata este departe de a oferi conditiile restabilirii dialogului intre parti, cu atat mai putin a relatiei dintre acestea. Aici intervine rolul mediatorului care, prin metode si tehnici specifice, bazate pe comunicare si negociere, ajuta partile sa ajunga la decizii bazate pe propriile lor interese si nevoi.

Sunt pasionata si entuziasta in ceea ce priveste rolul si importanta pe care medierea le va reprezenta in societatea romaneasca si am sansa de a ma fi indreptat catre o profesie care sa imi permita sa pun in practica ceea ce imi place cel mai mult : sa imbunatatesc si sa repar relatiile interpersonale, sa transform orice stare conflictuala intr-un acord !

Citeste articolele mediatorului Monica Constantin

Recomanda mediatorul


Contacteaza mediatorul

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Introduceti numele mediatorului pe care doriti sa il contactati

Adaugati aici mesajul dumneavoastra

Doriti sa fiti contactat prin telefon?

Introduceti aici numarul de telefon (optional)

Pastreaza legatura cu Comunitatea MediereNet

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a fi printre primii care afla noutatile din Comunitatea MediereNet!