Persoane fizice

 

Persoana fizica esti tu cel care citesti.Persoana fizica este omul drag de langa tine, parintii tai, fratii sau surorile tale, neamurile si prietenii tai. Si ai mei. Si ai lor. Toti cunoscutii vostri si ai nostri si ai  lor sunt persoane fizice. Adica e vorba de oameni.

Obisnuim sa intram in relatii cu alti oameni si ne-am invatat sa denumim aceste relatii ca fiind: de prietenie, de rudenie, de dragoste, de vecinatate.Iar relatiile sunt cu suisuri si coborasuri. Atunci cand exista o neintelegere intre doi (sau mai multi) oameni, care ii priveste personal, putem spune ca exista un conflict intre persoane fizice.Aici se incadreaza neintelegerile dintre soti, disputele intre parinti si copii, intre vecini, intre frati, intre prieteni.Aceste neintelegeri personale sunt cele care dor cel mai tare pentru ca provin din relatii importante pentru noi.In fiecare relatie apropiata investim o parte din esenta noastra ca oameni.

Tehnic vorbind, termenul ”Persoana” se refera in mod curent la o fiinta umana, considerata a fi un individ al speciei umane,luandu-se in considerare totalitatea insusirilor sale fizice si psihice.

Din punct de vedere juridic persoana fizica este subiectul individual de drept, adica omul, privit ca titular de drepturi si obligatii civile.Calitatea de subiect de drept este recunoscuta si garantata tuturor persoanelor fizice fara nici o discriminare pe motiv de rasa, nationalitate, sex, religie sau grad de cultura. Persoana fizica are, in conditiile legii, capacitate de folosinta si capacitate de exercitiu.

In mediere, partea persoana fizica, este fiinta umana, cu totalitatea insusirilor sale fizice si psihice, titulara de drepturi si obligatii, avand capacitate deplina de exercitiu.

Partile, persoane fizice(oamenii), implicate in mediere au dreptul sa hotarasca asa cum considera ca e cel mai bine pentru ele, fara a exista vreo modalitate sa faca altfel decat isi doresc ele.

Fiind vorba de o situatie in care isi reprezinta singura interesele, persoana fizica are nevoie doar de un act de identificare valid pentru a putea demara, incheia si semna actele necesare medierii.

Newsletter

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a fi la curent cu toate noutatile MediereNet!

Formular de asistenta

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

In ce problema va putem asista?

Doriti sa fiti contactat prin telefon?

Introduceti aici numarul de telefon (optional)