Doar mediatorii pot realiza sedintele de informare cu privire la mediere

 

Prin acest document, transmis tuturor judecatoriilor din tara, Ministerul Justitiei a spulberat orice speranta celor care credeau ca avocatii, notarii, procurorii, juristii, judecatorii pot realize sedintele de informare, fara a mai fi necesar ca partile aflate in conflict, sa mai treaca pe la mediator.

InformareAtata timp cat documentul din link-ul de mai jos, face referire ca numai Mediatorul poate realiza sedinta de informare si sa elibereze Certificatul de informare sau PV de informare, toate supozitiile prin care se stipula ca si cei nominalizati mai sus pot realiza sedinta de informare si sa elibereze Certificate sau Procese verbale au cazut.

Citeste AICI cine poate realiza sedintele de informare cu privire la mediere

Acest document a fost transmis tuturor judecatoriilor din tara. Judecatorul va lua in considerare Certificatul de informare sau PV de informare numai daca acesta poarta semnatura si parafa mediatorului.

Avocatii, notarii, procurorii, juristii, judecatorii, vor putea face o informare generala privind medierea, in sensul ca va informa justitiabilul despre posibilitatea rezolvarii conflictului pe cale amiabila respectiv prin mediere, dar fara a putea insa elibera Certificatul de informare sau PV de informare, acestea nefiind luate in considerare de catre judecator. mediatorbucurestimustateanu.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

2 comentarii

  1. george ilcu spune:

    Exista o contradictie! In randul mediatorilor atestati sunt deja foarte multi avocati practicieni, consilieri juridici, juristiconsulti, etc.,care au tranformat medierea ca o masura premergatoare unui proces civil, in care cel care va reprezenta justitiabilul, vor fi ei. Deci, actul de mediere s-a transformat fundamental, pentru ca este o oportunitate concreta, materiala, a procesului civil ce se va desfasura in instanta de judecata. In felul acesta centrele de mediere vor deveni niste organizatii profesionale sindicalizate.

  2. Lavinia spune:

    Serios? Puteti trimite orice hartiuta vreti voi. Nimeni nu e mai presus de lege, nu-i asa? Daca legea prevede ca si alte categorii profesionale pot face sedinta de informare, evident ca se va incheia un pv in acest sens.

  3. […] Avocatii, notarii, procurorii, juristii, judecatorii, vor putea face o informare generala privind medierea, in sensul ca va informa justitiabilul despre posibilitatea rezolvarii conflictului pe cale amiabila respectiv prin mediere, dar fara a putea insa elibera Certificatul de informare sau PV de informare, acestea nefiind luate in considerare de catre judecator. mediatorbucurestimustateanu.ro si medierenet.ro […]

Adaugă părerea ta


 

Distribuie