Radu Ghetea: ARB nu sustine niciunul dintre proiectele promovate pentru conversia in lei a creditelor in valuta

 

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) nu susţine niciunul dintre proiectele promovate pentru conversia în lei a creditelor în valută, spune Radu Gheţea.

Radu GheteaPreşedintele ARB încurajează clienţii să meargă la bănci şi să încerce să găsească soluţii indivi­duale de la caz la caz. El a spus că Asociaţia nu se opune adoptării legii falimentului personal, dar se alătură celor care consideră că este necesar un studiu de impact înainte ca măsura să devină ope­raţională.

ARB salută iniţiativa MFP de a modifica şi simplifica Codul Fiscal

De asemenea, ARB salută ini­ţiativa Ministerului de Finanţe de a modifica şi simplifica Codul Fiscal şi susţine noul proiect de mo­di­ficare a Ordonanţei 46 cu privire la acordarea unor facilităţi fiscale pentru cei care nu mai pot plăti ratele la credite.

“Asociaţia Română a Băncilor (ARB) nu susţine niciunul dintre proiectele promovate pentru conversia în lei a creditelor în valută. Asociaţia încurajează clienţii să găsească soluţii individuale împreună cu băncile. ARB este de acord cu Legea falimentului personal şi consideră că, înainte de aplicarea acesteia, ar fi necesară realizarea unui studiu de impact. Băncile ar fi de acord şi cu modificarea Ordonanţei 46, privind acordarea de facilităţi fiscale celor care nu-şi mai pot plăti ratele la bancă, apreciind că este mai bine ca aceste persoane să beneficieze de credite fiscale. De asemenea, salutăm iniţiativa Ministerului Finanţelor privind modificarea şi simplificarea Codului Fiscal”, a declarat, la un eveniment de specia­litate, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea.

În ceea ce priveşte discuţia referitoare la conversia creditelor din valută în lei, aceasta a reapărut în luna ianuarie a acestui an după ce, în Elveţia, Banca Naţională (BNS) a renunţat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat în ultimii trei ani de zile. În context, francul elveţian s-a apreciat pu­ternic, în data de 15 ianuarie, pe pieţele internaţionale, câştigând aproape 30% în raport cu moneda euro. La Bucureşti, leul a pierdut aproape 16% faţă de franc, până la un minim istoric de 4,3287 lei.

Citeste mai departe pe curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie