Bolozan Iulică: ”eu mizez pe capacitatea mediatorilor de a vedea în mine „GORBATCHIOV-UL MEDIERII” „

 

Raspunsurile la intrebarile din acest interviu au fost trimise de catre candidatul Bolozan Iulică prin e-mail. Nu s-au operat niciun fel modificari pe textul transmis.

iulian_bolozanRedactor MediereNet.ro: Ce credeti ca se va intampla cu medierea dupa alegerea unui nou Consiliu de Mediere?

„Fiind o profesie liberală, medierea şi mediatorii nu vor dispărea. Nu există cale de întoarcere. E un drum CU SENS UNIC! Există însă, o variantă foarte periculoasă pe care o întrevăd: aceea ca cei care vor fi desemnaţi în CdM, să fie interesaţi, în continuare, de afacerile care aduc profit ( şcoli de formare profesională; obstrucţionarea unor iniţiative de relaţionare instituţională a celor interesaţi în gestionarea activităţii din „Industria Dreptăţii”).”

Redactor MediereNet.ro: Care credeti ca sunt cele mai mari pericole in ce priveste profesia de mediator in Romania?

„Cel mai mare pericol este ca activitatea asociaţiilor profesionale să aibă aceeaşi rezonanţă, adică să nu vină cu propuneri pertinente, realizabile. Asociaţiile au comportamente identice cu cele ale sindicatelor. Fiecare Preşedinte de asociaţie vrea să arate cât de puternic este. Sunt 122 de asociatii profesionale; În loc să caute soluţii constructive, găsesc doar motive de gâlceavă.
La sindicate era la fel. Va reamintesc una din LEGILE LUI MURPHY, care spune aşa: „Cu cât sindicatele intr-o organizație sunt mai puternice, cu atât afacerea meger mai prost”.”

Redactor MediereNet.ro: Veti contesta alegerile in cazul unui rezultat nefavorabil dumneavoastra?

„În primul rând, eu mizez pe capacitatea mediatorilor de a vedea în mine „GORBATCHIOV-UL MEDIERII”.
Nu degeaba porecla mea este Gorbi!! Cât priveşte o posibilă contestare a rezultatului alegerilor, această ipoteză ţine de aspectele organizării şi validării voturilor alegerilor, de corectitudinea alegerilor în sine şi nu de rezultatul votului în ceea ce priveşte candidatura mea.”

Redactor MediereNet.ro: Ce veti face in situatia in care nu veti fi ales in Consiliul de Mediere?

„Voi fi în continuare la fel de entuziast în ideile pe care le-am susţinut în această campanile: „acelea de a aduce alte valori mediatorilor, RESPECT şi RESPONSABILITATE”. Este nevoie de aceste valori. De asemeni, voi continua să promovez că una dintre primele măsuri care trebuie luată de viitorul CdM este aceea privind promovarea şi impunerea meseriei noastre în atenţia opiniei publice. Voi Comunica, altfel decat s-a incercat pina acum. Motto-ul meu este clar: Nu există Mediere fără comunicare, aşa cum nu există comunicare fără mediere!”

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie