Acordul de mediere privind exercitarea autoritatii parintesti. Planul parental

 

Planul parental poate constitui o parte a acordului de mediere cu privire la exercitarea autoritatii parintesti a celor doi parinti ai copilului/copiilor.

Plan parentalPlanul parental stabileste programul si protocolul pentru aranjamentele cu privire la viata si educatia copilului/copiilor cu parinti separati. Acesta permite partilor sa evite viitoare conflicte ce ar putea aparea ca urmare a lipsei de indrumare in legatura cu responsabilitatile ce privesc copiii. Daca nu se stabilesc aranjamente specifice cu privire la aceste responsabilitati, acesta este momentul cand pot aparea dispute si medierea apare ca o necesitate in rezolvarea acestora. Daca parintii nu se pun de acord, judecatorul va decide impersonal pentru ei si va trasa directia de urmat in exercitarea autoritatii parentale.

In cadrul planului parental, parintii vor decide cu privire la:
1. Domiciliul minorului

2. Programul de legaturi personale:
a) in timpul saptamanii
b) in week-end
c) noptile in care minorul va dormi la fiecare dintre cei doi parinti.

3. Ingrijiri medicale (e.g. cine este medicul pediatru curant al copiilor, ce se intampla in cazul in care copiii sufera de boli cronice)

4. Regulile cu privire la educarea copiilor (regulile sa fie aceleasi in ambele case, privind cresterea si educarea copiilor in domeniile importante din viata lor)

Mediator Laura Vartolomei

Citeste mai departe pe juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie