Primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc in arest la domiciliu

 

Tribunalul București a decis joi cercetarea în stare de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, în cazul primarului din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, și viceprimarului Domokos Szoke.

Ciocan judecatorInstanța a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor doi, însă a decis ca Robert-Kalman Raduly și Domokos Szoke să fie plasați în arest la domiciliu.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, primarul Robert Raduly a fost reținut pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 infracțiuni), instigare la abuz în serviciu și conflict de interese, iar viceprimarul Domokos Szoke, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infracțiuni) și instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

DNA precizează că Raduly a aprobat ilegal o autorizație de construcție, pe baza unor documentații incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care își desfășoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universității Sapientia.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie